Moto trke ponovo u Zrenjaninu posle 15 godina

U prostorijama Auto-moto saveza Srbije održana je konferencija za medije, povodom trke "Velika nagrada Zrenjanina" koja će se u tom gradu voziti 16. i 17. septembra 2017. godine. Tim povodom, gradonačelniku Zrenjanina uručena je sertifikovana licenca za stazu "Industrijska zona Jugoistok Zrenjanin".

Podeli
Mirko Butulija dodeljuje licencu Čedomiru Janjiću (Foto: AMSS)
Mirko Butulija dodeljuje licencu Čedomiru Janjiću (Foto: AMSS)

Takmičenje organizuju Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, i klub "Petrovgrad" iz Zrenjanjina, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i AMS Osiguranja, a pod pokroviteljstvom grada.

Predsednik Auto-moto saveza Srbije, Mirko Butulija, rekao je da je veoma ponosan na grad Zrenjanin što je dobio kvalitetnu stazu za moto trke i stvorio odlične uslove takmičarima. On je čestitao gradonačelniku i organizatorima na uspehu i izgradnji staze, zahvaljujući čemu će u ovom gradu, posle 15 godina, moći da se voze moto trke.

"Auto-moto savez Srbije će i dalje podržavati napore u stvarnju dobrih uslova u cilju unapredjenja moto sporta, kako u Zrenjaninu tako i u celoj Srbiji", rekao je Butulija na današnjoj konferenciji, i uručio gradonačelniku Čedomiru Janjiću licencu za sertifikovanu stazu "Industrijska zona jugoistok Zrenjanin" koja sada ispunjava sve uslove za održavanje zvaničnih trka iz kalendara nacionalnog šampionata, a od sledeće godine uz nastavak saradnje na toj stazi bi trebalo da se voze i discipline za međunarodni šampionat.

Božidar Mihailović, Mirko Butulija i Čedomir Janjić na konferenciji za medije u Auto-moto savezu (Foto: AMSS)
Božidar Mihailović, Mirko Butulija i Čedomir Janjić na konferenciji za medije u Auto-moto savezu (Foto: AMSS)

Gradonačelnik Zrenjanina zahvalio se Auto-moto savezu i Moto savezu Srbije na podršci, i dodao da je ova staza od ogromnog značaja za Zrenjanin koji je poslednjih godina postao prepoznatljiv i kao grad sporta, a od sada i po takmičenjima u moto sportu.

Posebno će se obratiti pažnja na postizanje uspeha i omasovljenju kod najmlađih, kako bi im se omogućili svi uslovi za stvaranje sportske uspešne budućnosti.

Novinarima se na konferenciji obratio i pomoćnik predsednika AMSS za moto sport Božidar Mihailović, koji je upoznao prisutne sa karakteristika staze dugačke 3.000 metara najavivši preko pedeset takmičara koji će voziti ovu trku u disciplinama "Moto klasik" i "Road racing" u kategioriji 125, koje će se bodovati za nacionalni i balkanski šampionat, a ujedno će ova trka biti i pozivna za disciplinu ''Road racing'' za narednu godinu, kada će se uvrstiti u zvanični kalendar nacionalnog šampionata u moto sportu.

Vesti

strana 1 od 1331 idi na stranu