Automobili

Sreda, 01.07.2020.

20:00

Maserati doneo rizičnu odluku

Maserati i Ferrari već godinama sarađuju, a plod njihove saradnje se mogao videti i čuti ispod poklopca motora, što više neće biti slučaj.

Izvor: SN

Maserati doneo rizičnu odluku
Photo: Maserati

Maserati zna i za bolje dane, mada postoji šansa da se njihovo stanje dodatno ugrozi. Njihove modele mnogi vole prevashodno zbog Ferrarijevog motora ispod haube, a tome se bliži kraj.

To znači da Maseratijevi modeli više neće imati 3.0 V6 i 3.8 V8 motore. Kako javlja Automotive News Europe, Maserati će ponuditi svoje motore, ali su oniizbacili koncept V8 motora.

Plan razvoja ide u smeru 3.0 V6 motora i 2.0 sa četiri cilindra. Time će se smanjiti emisija štetnih gasova, kao i potrošnja goriva.

Zato će novi modeli, i to GranCabrio, GranTurismo i novi SUV imati 3.0 V6 snažan preko 520 KS.

Isti izvor će dobiti i sportski MC20 sa centralno postavljenim motorom. Naravno, predviđa se i elektrifikovana verzija šestaka, a s tehničke strane poznato je da će koristiti Turbulent Jet Ignition tehnologiju iz Formule 1, a koja u bolidima omogućava podizanje efikasnosti motora na neverovatnih 50%.
Photo: Maserati

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Žestoke borbe; Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

23:39

16.6.2024.

15 min

Podeli: