Automobili

Sreda, 04.06.2008.

09:30

"Bejbi" Rols

Britanski proizvođač luksuznih automobila Rolls-Royce, koji je u vlasništvu kompanije BMW, obelodanio je detalje nove limuzine koji bi trebalo da popuni segment vozila manjih od modela Phantom.

Izvor: B92

Default images

Novi "bejbi" Rols, zvanično nazvan RR4, biće opremljen specijalnim motorom i proizvodiće se u fabrici u Gudvudu, na jugu Engleske. Lansiranje novog modela planirano je za 2010. godinu, prenela je agencija DPA.

Sadašnji model limuzine Phantom i kupe sa dva sedišta koriste motor V12 preuzet od nemačkog BMW-a, u okviru koga posluje Rolls-Royce.

Predsednik kompanije Rolls-Royce Ijan Robertson izjavio je da je novi model izrađen kako bi se povećala prodaja te robne marke, koja se nadmeće na tržištu ultra luksuznih automobila sa kompanijama Bentley i Maybach.

Novi mali Rolls-Royce koštače između 250.000 do 280.000 dolara.

Rolls-Royce sada prodaje oko 1.000 vozila godišnje i već dugo pokušava da značajnije pređe tu granicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: