Debitovao električni Genesis GV60 sa kamerama umesto retrovizora FOTO

Korejski proizvođač premijum vozila predstavio je svoj prvi produkcijski model na struju.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.08.2021.

11:44

Debitovao električni Genesis GV60 sa kamerama umesto retrovizora FOTO
Foto: Genesis promo

Genesis GV60 je električni krosover ovog brenda zasnovan na E-GMP (Electric-Global Modular Platform) mehaničkoj platformi koju deli sa električnim modelima Hyundai Ioniq 5 i Kia EV6, tako da u suštini predstavlja luksuznu alternativu pomenutim vozilima Hyundai grupacije.

Dizajn spoljašnjosti ga izdvaja od ostatka Genesis game, mada su zadržani neki prepoznatljivi stilski detalji, kao što su dvodelne svetlosne grupe.
Foto: Genesis promo
Pogled u unutrašnjost otkriva gotovo u potpunosti digitalizovan kokpit sa ogromnim ekranom na komandnoj tabli i dva bočna displeja umesto klasičnih retrovizora, na koje se projektuje slika sa spoljnih kamera.
Foto: Genesis promo
Genesis za sada nije objavio tehničke detalje, ali na osnovu onog što znamo o sestrinskim modelima Ioniq 5 i EV6, Genesis GV60 trebalo bi da ima u ponudi dve veličine baterije - manju, kapaciteta 58 kW i veću od 77,4 kWh.

Očekuje se autonomija u vožnji od preko 480 km, sa punom baterijom.
Foto: Genesis promo
U vrhu ponude trebalo bi da bude varijanta sa dva elektromotora, pogonom na sve točkove i većom od dve pomenute baterije.

Kombinovana snaga elektromotora iznosila bi 585 KS (430 kW), a maksimalni obrtni moment 740 Nm.
Foto: Genesis promo
Ovu su naravno samo pretpostavke, a na zvanične specifikacije sačekaćemo još neko vreme.

U narednim nedeljama i mesecima trebalo bi da budu poznati i drugi detalji, poput datuma početka proizvodnje i cene ovog automobila.
Foto: Genesis promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: