Nova Dacia Duster - evolucija na rumunski način

Dacia je objavila prve dizajnerske crteže i fotografije druge generacije modela SUV Duster, koji otkrivaju tipičan evolutivni dizajn ovog automobila.

Izvor: B92

Sreda, 30.08.2017.

10:54

Nova Dacia Duster - evolucija na rumunski način

Oni koji su očekivali drastično drugačiji dizajn u odnosu na aktuelnu verziju, ostaće razočarani, ali očigledno je da se Dacia rukovodila geslom koje glasi: ako nešto već dobro funkcioniše, ne menjaj ga (previše).
Prva generacija modela Duster na tržištu je od 2010. i značajno je doprinela rastu prodaje automobila brenda Dacia u poslednjih nekoliko godina. U penziju odlazi kao bestseler rumunskog proizvođača, sa preko milion izrađenih primeraka.

Zato se naslednik ovog uspešnog malog terenca očekivao sa nestrpljenjem.
Druga generacija, koja će svetsku premijeru imati na auto-salonu u Frankurtu, sada je pred nama, a prvi utisci na osnovu dostupnih fotografija spoljašnjosti su da su vizuelno uspešne karakteristike prethodnika sačuvane i još više naglašene, dok su neki manje uspešni detalji, poput stop svetala, promenjeni.

Razlike između dva Dustera najbolje se mogu sagledati ako pogledate sledeći video: Prednji deo novog Dustera izgleda šire i agresivnije zahvaljujući novim LED farovima i većoj maski hladnjaka, a posebno se ističe novi zaštitni elmenat na donjem delu branika.

Gledajući otpozadi, umesto ne baš idealno dizajniranih stop svetala na modelu prve generacije, sada su tu znatno bolje uklopljene (mada ne i previše originalne), nove svetlosne grupe.

Krovne šine su u potpunosti od aluminijuma, a nov je i dizajn 17 inčnih alu felni.
Dacia Duster prve generacije (pre i posle redizajna) i nova, 2. generacija ovog SUV modela
Fotografije unutrašnjosti i podaci o motorizaciji za sada nisu objavljeni, a očekuje se da će kabina pretrpeti veće promene nego eksterijer vozila.

Više fotografija i tehnički detalji biće poznati uoči ili na samom otvaranju sajma automobila u Frankfurtu.

Kakvi su vaši utisci o novom Dusteru?
Dizajnerski crtež novog Dustera
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: