Aktuelno 0

25.03.2024.

10:27

Nissan ambiciozan: Japanci gađaju milion do 2027. godine

Japanski proizvođač automobila Nissan objavio je da želi da do 2027. godine proda dodatnih milion vozila i predstavi 30 novih modela automobila.

Izvor: Tanjug

Nissan ambiciozan: Japanci gađaju milion do 2027. godine
Shutterstock/Jonathan Weiss

Podeli:

Od ovih premijera žele da 16 budu "strujaši", a kako prenosi Blumberg, cilj Nissana je i da u naredne tri godine postigne operativnu profitnu maržu od najmanje šest odsto.

Pored toga, Nissan želi da do 2030. godine smanji troškove proizvodnje električnih vozila za 30 odsto, kako bi cena EV mogla da konkuriše ceni automobila koji imaju motor sa unutrašnjim sagorevanjem.

"Ne možemo da budemo uspešni ako nastavimo da radimo na isti način", izjavio je glavni izvršni direktor Nissana Makoto Učida na konferenciji za novinare u razvojnom centru kompanije blizu Jokohame.

Nissan je prošlog meseca snizio godišnji cilj prodaje sa 3,7 miliona na 3,55 miliona vozila, za fiskalnu godinu koja se završava krajem marta.

Japanska kompanija je zabeležila nagli pad prodaje svojih vozila u Kini, koji je obrazložila snažnom konkurencijom i privremenim poremećajima u logistici.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: