Nova vest
Fudbal 4

15.6.2024.

20:41

Sautgejt: "Savo Milošević nikada ne bi izdao Srbiju"

Prilično dugo je trajala konferencija za medije reprezentacije Engleske pred prvi meč na Evropskom prvenstvu protiv Srbije.

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Specijalni izveštač iz Nemačke – Stefan Smuđa

Iako je pre šest meseci najavio da će zvati svog bivšeg saigrača Sava Miloševića za pomoć, selektor "tri lava" Garet Sautgejt to ipak nije učinio.

"Da, nisam se čuo sa Savom, jako smo dobri prijatelji. Ali ne želim da ga dovedem u situaciju da izda svoju zemlju i sigurno ga ne bih doveo u tu nezgodnu situaciju".

O Belingemu:

"Iz moje perspektive, on je mlad igrač i jedan od najbitnijih igrača u reprezentaciji. Ne želimo očekivati da on ponese taj teret odgovornosti. Ima mogućnost da ga ponese na velikim utakmicama, uspeo je da se nosi sa puno toga u dosadašnjoj karijeri. Igra u sjajnom klubu, u velikim takmičenjima i znamo da se on odlično nosi sa tim. Ali, mi smo kolektiv i na svima je da odrade svoj deo posla".

Herr Smuđa u Gelzenkirhenu: Da li je Srbija spremna? VIDEO

Poručio je da su mu svi igrači na raspolaganju.

"Svi su dostupni, samo ćemo doneti odluku da li će Luk Šo krenuti sa klupe ili ne".

B92.sport

Meč između Srbije i Engleske ocenjen je kao visokorizičan.

"Očekujem da će svi uživati u fudbalu. Imao sam sreće što sam učestvovao u puno takmičenja i to su ogromna slavlja. Mesta gde se ljudi susreću sa drugima iz različitih krajeva sveta. I nadam se da će cela Evropa doći ovde, da će slaviti, uživati i podržavati svoje reprezentacije. Ali, u isto vreme će želeti da upoznaju druge ljude".

Albanci divljaju po Dortmundu – policija upala na stadionu, totalni haos FOTO

O Tadiću i Mitroviću:

"Tadića jako dobro znam, pratio sam ga dugo. Mitrović dobro radi svoj posao, izvanredan je strelac, ali oni nisu jedini igrači u ekipi Srbije. Moramo da se susretnemo sa mnogim situacijama u timu Srbije", zaključio je Sautgejt.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Testovi

Test: Toyota Aygo X – maksimalni minimalizam

Po prvi put, Toyotin model A segmenta je krosover. Tako je Aygo dobio sufiks X, što se i te kako odražava na lakše provlačenje po gradu i parkiranje. Uz sve to je šampion niske potrošnje.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

17 h

Novo Sport Video Menu