ANKETA: Da li ste za uvođenje trajnog oduzimanja dozvole?

Da li bi država trajnim oduzimanjem dozvole stala na put bahatim vozačima?

Automobili

Izvor: B92

Subota, 10.04.2021.

13:00

ANKETA: Da li ste za uvođenje trajnog oduzimanja dozvole?
Foto: B92/NÆ

Bahati vozači koji i pored svih kazni nastave da se rizično ponašaju u saobraćaju, mogli bi uskoro da trajno ostanu bez vozačke dozvole.

To je predlog Agencije za bezbednost saobraćaja koji je naišao na odobravanje saobraćajnih stručnjaka.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja već je predviđeno privremeno oduzimanje dozvola vozačima, nakon što sakupe određeni broj kaznenih poena, ali iskustvo pokazuje da bahatim pojedincima to nije dovoljna kazna.

Zbog toga se u javnosti sve češće spominje mogućnost uvođenja trajnog oduzimanja dozvole.

"Iskustvo je pokazalo da vozač prihvata svaku novčanu kaznu, sve hoće da plati, samo da mu niko ne dira vozačku dozvolu. Zato smatram da je ovo jedini način da smanjimo broj saobraćajnih nezgoda i umrlih na putevima", kaže za Blic profesor Saobraćajnog fakutlteta u penziji, Milan Vujanić.

Da li smatrate da treba uvesti sankciju trajnog oduzimanja dozvole za najbahatije vozače, kod kojih druge kazne ne daju rezultat? Vaš stav možete obrazložiti u komentarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: