"Nikada nisam osetila opasnost u prisustvu Vajnstina"

Francuska glumica Žilijet Binoš izjavila je da se nikad nije osetila u opasnosti u prisustvu holivudskog procudenta Harvija Vajnstina kojeg su brojne žene optužile za seksualno zlostavljanje, ali je dodala da je znala "s kim ima posla".

Život

Izvor: Beta

Utorak, 24.10.2017.

11:24

Foto: Getty

Glumica je za pariski list Mond rekla da je "znala ko stoji" pred njom dok je radila s Vajnstinom.

"On je osoba s kojim ne bih nikad išla na neku zabavu. Jednom prilikom me je pozvao na ručak u četiri oka, ali se nisam ni u jednom trenutku osetila u opasnosti, jedino što nisam razumela zašto me je pozvao", rekla je poznata glumica.

Vajnstin je bio producent nekoliko filmova u kojima je igrala Žiijet Binoš, među kojima je "Engleski pacijent" koji joj je doneo prestižnog Oskara za najbolju žensku sporednu ulogu.

Glumica je rekla da nije mnogo obratila pažnju na pisanje u medijima o optužbama na račun Vajnstina, ali je priznala da je bila iznenađena da su ga neke žene optužile za silovanje.

"Nikada se nisam osetila ugroženo u njegovom prisustvu. Jedini put kad je imao neku verbalnu seksualnu insinuaciju, ja sam mu odbrusila", rekla je Žilijet Binoš i dodala da je producent složeno biće, istovremeno čudno i privlačno navodeći da je znala kakva zver može da se krije u njemu.

Prema njenim rečima, sigurno postoje glumice koje su manje pripremljene za ljude koji poseduju neku vlasti, posebno na početku karijere.

"Ali, opet mislim da to nije dovoljan argument jer sam se veoma rano sama odgovorno postavila prema takvim ljudima", dodala je glumica.

Harvi Vajnstin, koji je važio za veoma uticajnog producenta u Holivudu, otpušten je iz kompanije koju je osnovao pošto ga je više glumica optužilo da ih je seksualno uznemiravao ili napadao.

Američka akademija filmske umetnosti i nauke, koja dodeljuje prestižnog Oskara, takodje ga je isključila iz članstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: