Čak 52 odsto Britanaca ne veruje da je čovek sleteo na Mesec

Britanska kompanija e2save i agencija za istraživanje Atomik Research sprovela je anketu vezanu za ljudska uverenja u kojoj je učestvovalo 1.003 građana Velike Britanije.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2016.

08:10

Čak 52 odsto Britanaca ne veruje da je čovek sleteo na Mesec
Foto: Wikimedia Commons / NASA / Neil A. Armstrong

Kako prenosi list Mirror, 52 odsto ispitanika veruje da se NASA-ina misija Apollo 11 nije dogodila, tj. da ljudska noga nikada nije kročila na površinu Meseca, pretežno građani starosti od 25 do 34 godine.

Čak 73 odsto pripadnika ove grupe smatra da je sletanje na Mesec lažirano. S druge strane, 38 odsto osoba starijih od 55 godina ne veruje da su Nil Armstrong i Baz Oldrin kročili na Zemljin prirodni satelit.

Zanimljiv je podatak i da 64 odsto ispitanika smatra da dinosaurusi nikada nisu postojali. Anketa je otkrila i da 30 odsto ljudi veruje u duhove, a 29 odsto veruje u Boga.

Njih 24 odsto veruje u postojanje vanzemaljaca, 12 odsto u postojanje veštica i čarobnjaka, 10 odsto veruje u postojanje čudovišta iz jezera Loh Nes, kao i u postojanje Jetija. Osam posto smatra da Bigfoot itekako šeta ovim svetom, dok pet odsto veruje u zmajeve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: