Dobitnik Nobela za medicinu: Dao bih nagradu mikrobima

Dobitnik Nobelove nagrade za medicinu Satoši Omura izjavio je danas da nije siguran da je zaslužio da bude jedan od ovogodišnjih dobitnika.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.10.2015.

14:25

Default images
Beta / Kyodo News via AP

Japanac Omura i Irac Vilijam Kembel dobili su nagradu za otkrića vezana za novu terapiju za infekcije izazvane parazitima gliste, a dele je sa Tu Juju iz Kine, koja je nagrađena za otkriće nove terapije protiv malarije.

"Toliko mnogo sam naučio od mikroorganizama i zavisim od njih, tako da bih radije dao nagradu mikroorganizmima", rekao je Omura za japansku televiziju NHK. On je dodao da su mikroorganizmi izuzetno važni za ljude.

"Mogu biti naši partneri. Nadam se da će ova oblast dobiti više pažnje ovom nagradom tako da dalje može doprineti ljudskim bićima", dodao je Omura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: