Stotine dece i jelka za Ginisa (FOTO)

Božić nije tradicionalan praznik na većinski budističkom Tajlandu, gde su palme su daleko brojnije od jelki. Pa ipak ova zemlja je 22. novembra postavila novi svetski rekord u duhu hrišćanske svetkovine.

Život

Izvor: B92

Subota, 23.11.2013.

18:26

Default images

Jedan od najvećih tržnih centara na Tajlandu organizovao je performans u kom je učestvovalo 852 dece. Sva deca su bila obučena u zelena odela sa crvenim kapuljačama, svojim telima napravila najveću "ljudsku" božićnu jelku.

Određeni broj dece obukao je tamno braon odela, ne bi li formirali stablo, a nekoliko njih odenulo je crvene kaputiće i tako "ukrasilo" jelku.

Performans se sastojao u tome da deca, uzrasta od šest do 15 godina, naprave formaciju nalik jelki na podu.
Beta/AP Photo/Sakchai Lalit
Na veliko olakšanje roditelja, i razočarenje ponekog tinejdžera, deca nisu podizana u ljudsku piramidu kako bi napravila kupastu strukturu.

"Mislio sam da ćemo stajati jedan drugom na ramenima", kazao je u izjavi za AP godišnji Nakit Lijukulnatana (13) koji, kao i većina učesnika ove manifestacije, ne slavi Božić.

On čak nije znao ni čije se rođenje tog dana obeležava, ali je bio veoma uzbuđen što će učestvovati u obaranju svetskog rekorda i dobiti poklon.
Beta/AP Photo/Sakchai Lalit
Rekord je ostvaren za 15 minuta i 29 sekundi. Nakon što su zauzela svoje položaje, deca su mahala dok je bespilotna letelica proletela iznad njih kako bi slikala ceo događaj.

Prethodni rekord držali su Nemci sa jelkom od 672 učesnika.

Tajland je ove godine oborio nekoliko neobičnih svetskih rekorda: u februaru je za Dan zaljubljenih jedan par postavio rekord najdužeg poljupca (58 sati, 35 minuta i 58 sekundi), a neštio kasnije tog meseca blizu 4.500 ljudi je punih sedam minuta istovremeno okretalo hulahop.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: