Najjače pivo na svetu

Kontroverzna škotska pivara "BruDog" u Frejzerburgu saopštila je da je počela da proizvodi najjače pivo na svetu sa sadržajem alkohola od 32 odsto.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2009.

14:00

Default images

Pivo "Taktički atomski pingvin" (Tactical Nuclear Penguin) u bocama u crno-belim tonovima prodavaće se po 30 funti (48 dolara) po boci, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

"Treba da imate na umu da je pivo izuzetno jako i da ga teba piti u umerenim količinama i s aristokratskom nonšalantnošću, u istom maniru kao kad osećate zadovoljstvo pri ispijanju viskija", naznačila je kompanija na etiketi.

Iznošenje na tržište novog piva poklopilo se sa burnom političkom debatom u škotskom parlamentu nakon predstavljanja vladinog predloga zakona o minimalnoj ceni alkoholnih pića.

Lokalne vlasti su već odobrile planove pivare "BriDog" o proizvodnji nekoliko miliona boca tog novog piva godišnje.

Ta pivara je i ranije izazivala burna reagovanja javnosti. Kada je pustila u prodaju pivo "Tokio" jačine 18,2 stepena, na nju se obrušila lavina kritika, proglasivši je neodgovornom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: