Škola dozvoljava pušenje učenicima

Jedna škola u Belgiji dozvoliće učenicima da puše, ali samo pod uslovom da dok to rade, stoje u kavezu i nose bedž sa rendgenskim snimkom pluća uništenih pušenjem.

Život

Izvor: B92

Utorak, 30.01.2007.

11:38

Default images

Novo pravilo u školi Vesalius u Ostendeu odnosiće se na učenike koji su stariji od 16 godina.

"Mnogo se trudimo da promovišemo zdrav način života unutar škole. Jedna trećina od ukupnog broja studenata su pušači. Godinama smo pokušavali da motivišemo učenike i nastavnike da prestanu sa pušenjem, ali čini se da ništa ne pomaže. Noseći bedž, studenti sami, svojom voljom, prihvataju činjenicu da štete svom zdravlju,” izjavila je zamenica direktora škole, Klodina Lesafre (Claudine Lesaffre).

Izgleda da su đaci više pogođeni činjenicom da moraju da puše u kavezu, nego što su zabrinuti za svoje zdravlje.

“Osećam se kao da se nalazim u kavezu u zološkom vrtu,” izjavio je jedan od učenika škole.

Belgijski komesar za prava dece, Ankie Vandekerckhove, kritikovala je odluku škole da se učenici pušači stave u kavez.

“To je veoma traumatično iskustvo za tu decu. Stojeći u kavezu izloženi su komentarima i pogledima svih učenika škole. Mislim da je moglo da se nađe mnogo bolje rešenja za ovaj problem, rešenje koje ne uključuje nošenje bedža i kavez,” izjavila je Ankie.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: