Telefonske crkve: Ispovest na dugme

Stanovnici Aljaske koji žele da prisustvuju crkvenim službama, a ne mogu da prelaze na stotine kilometara zaleđenih puteva do prve bogomolje, imaju novi način da se duhovno uzdižu.

Izvor: Newser

Ponedeljak, 26.01.2015.

10:40

Default images

Foto: peddhapati / Flickr.com

Ogranak crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana u Aljasci nema svoj hram, nego dispečerski servis, kog vernici pozivaju telefonom i tako učestvuju u crkvenim zbivanjima.

“Moja supruga i ja oblačimo nedeljnu garderobu i imamo ikonu Isusa Hrista pored sebe u trenutku kada pozivamo crkvu. Pevamo pesme i himne”, kaže Čip Šarp član crkve u gradiću Montin Vilidž koji naseljava svega 1.250 ljudi.

Jednom je, kaže on, jedan vernik zvao iz mesta udaljenog više od hiljadu i po kilometara.

Nedeljom svi koji pozovu ovu crkvu mogu da slušaju muški čas veronauke, misu i dva predavanja od kojih je jedno samo za žene.

Ipak, ovaj ogranak nije tehnološki najopremljeniji.

Treća crkva Hrista naučnika u Njujorku poziva sve vernike putem Skypea, Googlea ili drugih sredstava komunikacije.

Oni koji pozovu, mogu čak i da se ispovede i to sredom, ukoliko pritisnu 5*1. “Moderator tada maksimalno utišava vašu liniju”, piše na sajtu crkve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: