Bella Napoli

Restoran Bella Napoli nalazi se tik pored šetališta na Zemunskom keju. Ovo je restoran za koji se sigurno može reći da je jedan od najboljih u Srbiji, barem kada je italijanska kuhinja u pitanju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2007.

10:00

Default images

Adresa: Zmaj Jovina 35 (Zemun)
Tel: 011/ 219 - 8162
Veb: www.bellanapoli.co.yu Restoran Bella Napoli otvoren je u avgustu 2002. godine i prema rečima Vladimira Garića, menadžera i vlasnika, kroz njega je prošlo više od 200 hiljada gostiju do sada.

Posle ovih pet godina uspešnog rada, Bella Napoli doživljava i svoj prvi “face lifting”. Sada su tu nešto svetliji tonovi u samom enterijeru, meni i vinska karta su osveženi i donekle prošireni, a ovo je verovatno jedino mesto gde su cene uprkos inflaciji otišle lagano naniže.

Uz sve ove promene, restoran Bella Napoli je i dalje ostao elegantno i prijatno mesto gde možete uživati u odličnoj hrani i provesti savršeno romantično veče uz sveće i zvuk žive gitare. Takođe, za one manje romantične a više poslovne varijante, ovo može biti savršeno mesto za ručak ili večeru.

Osoblje restorana je ljubazno, a ono što posebno oduševljava jeste izvrsno obučen somelijer koji će vam pomoći da složite vino sa nekim određenim jelom. Pozitivna stvar je i to što restoran poseduje privatni parking sa čuvarem što vas lišava razmišljanja o zonama, paucima, lopovima i sličnim stvarima. Obratićemo pažnju i na činjenicu da i pored prilično popunjenog restorana koji smo zatekli, nijednog trenutka u njemu nije bilo zagušljivo niti se osećao dim, što se veoma često javlja kao problem tamo gde je ventilacija loše urađena.

Iako je sada zimski period, treba pomenuti i letnju baštu restorana koja je veoma lepo uređena, tako da ovde, kada vremenske prilike dozvoljavaju, možete uživati i na svežem vazduhu.
Ako nakon ovog teksta odlučite da posetite restoran Bella Napoli, preporučujemo vam da probate sledeća jela koja zvuče neuobičajeno, a izuzetnog su ukusa: teleća čorba sa vrganjima, rižoto sa kozicama, šafranom, moračem, pinjolima i suvim grožđem, file škarpine u ludoj vodi, brancin pečen u kori od morske soli sa mirisom pomorandže kao i file brancina punjen kozicama i musom od smuđa u amerikana sosu.

Svakako nećete moći sve odjednom, sem ako ne budete imali sreće kao mi da probate od svega po malo. Ako se budete pre svega ovoga odlučili za neki tanjir paste, izbor je veliki i nećete pogrešiti.

Poslastice su pravljene u domaćoj radinosti, a mi toplo preporučujemo samo neke od njih: zabajone sos gratiniran sa mešanim voćem i kakao sorbetom ili gorgonzola mus sa slatkim od zelenog paradajza i hrskavom sušenom jabukom.

U restoranu postoji mogućnost plaćanja skoro svim platnim karticama - Diners, MasterCard, Maestro, Dina, Visa i American Express.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: