Plaža bolja od teretane

More i plaža su i idealna teretana na otvorenom u kojoj bez mnogo truda možete steći savršenu figuru. Na plaži postoji hiljadu i jedan način da sagorite višak kalorija i pritom se dobro zabavite.

Zdravlje

Izvor: Izvor: Ž. D. / Veèernje novosti

Petak, 29.08.2014.

08:34

Default images

Boravak na obali mora, plivanje, sunčanje na nekoj egzotičnoj peščanoj plaži i ispijanje osvežavajućih koktela - tako većina zamišlja savršen odmor. Ali pored apsolutnog opuštanja uz uspavljujući zvuk talasa i neumornih cvrčaka, more i peščana plaža su i idealna teretana na otvorenom u kojoj bez mnogo truda i znoja možete steći savršenu figuru. Na plaži postoji hiljadu i jedan način da sagorite višak kalorija i pritom se dobro zabavite...

Hodanje po pesku - Brzo ćete se uveriti da nije nimalo lako hodati po pesku. Za to su potrebni složeniji pokreti nogu i celog tela i angažovanje većeg broja mišića. Ali tokom obične šetnje po pesku od sat vremena potrošićete čak 300 kalorija.

Plivanje - Pored neophodnih pokreta ruku i nogu da biste se održali na vodi vaš organizam ulaže dodatnu energiju da održi normalnu temperaturu tela u hladnoj vodi i ukupno troši 400 kalorija na sat. Hodanje u vodi - Tokom svake i najmanje aktivnosti u morskoj vodi, koja pruža 15 puta veći otpor od vazduha, potrošite daleko više kalorija nego tokom vežbi na suvom. Posle samo sat vremena hodanja u vodi nestaće vaših 350 kalorija.

Igre sa loptom u vodi - I vama je valjda već jasno da što se više krećete, trošite više kalorija. Potrošićete još više - čak 295 kalorija - ukoliko budete trčali po pesku ili kroz vodu!

Partija badmintona ili odbojke na plaži - Zahvaljujući trčanju, skakanju, istezanju celog tela da biste reketom vratili loptu ili je rukama prebacili preko mreže kalorije se brzo i lako tope. Tokom sat vremena badmintona ili odbojke na plaži možete potrošiti od 300 do 500 kalorija na sat. I pritom steći nekoliko novih prijatelja.

Ronjenje sa maskom, disalicom i perajama - Ravnomernim i pravilnim radom nogu dok u vodi mlatarate perajama ne samo da ćete uživati u lepotama podvodnog sveta nego ćete i ne primetivši potrošiti čak 420 kalorija na sat.

Vožnja pedaline - Umerenim i laganim okretanjem pedala potrošićete 240 kalorija na sat vožnje. Međutim, tu potrošnju kalorija možete i duplirati ako odlučite sa sami vozite pedalinu. Ipak, u društvu je lepše i zabavnije, zar ne? Napravite kratku pauzu posle pola sata vožnje i skočite u vodu da biste se osvežili.

Izvor: Večernje novosti
Foto: photostock / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: