Porodica koja zbog retkog poremećaja hoda na 4 noge

Članovi jedne porodice iz Turske pate od retkog poremećaja, zvanog Uner Tanov sindrom, zbog koga, usled nedostatka stabilnosti i balansa dok stoje uspravno, moraju da hodaju "na sve četiri".

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

17:55

Default images

Petoro braće i sestara 19-člane porodice Ulas iz provincije Hataj u Turskoj 2005. godine je otkrila grupa naučnika, koji su počeli da ih posmatraju kao slučaj "obrnute evolucije", verujući kako su primeri vraćanja čoveka u pređašnji stadijum i primitivniju formu.

Ipak, nedavna istraživanja američkih naučnika su pokazala kako je njihov način kretanja posledica rietkog poremećaja koga odlikuje nemogućnost da stoje uspravno zbog slabe ravnoteže, piše Medical Daily portal. Braća i sestre se kreću na ovaj način još od detinjstva, a suočavaju se sa brojnim poteškoćama koje pred njih postavlja moderan svet.

Tri sestre svoje vreme provode uglavnom pletući ispred kuće, dok je jedan od braće više avanturistički tip, pa povremeno putuje do obližnjeg sela kako bi se družio sa drugim ljudima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: