Koje nacije najviše spavaju?

Najnovija studija koju su sproveli istraživači sa američkog Univerziteta Mičigen pokazala je da, na globalnom nivou, žene u proseku spavaju duže od muškaraca.

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2017.

21:56

Koje nacije najviše spavaju?

Prema pisanju britanskog Independenta, istraživanje koje je obuhvatilo 100 nacija sveta pokazalo je da najviše sna imaju Holanđani, dok najmanje imaju stanovnici Singapura i Japana.

Studija objavljena u časopisu Science Advances pokazala je da najmanje spavaju muškarci srednjih godina, 30 minuta manje od žena, naročito oni između 30 i 60 godina života.

Stanovnici Japana i Singapura u proseku spavaju sedam sati i 24 minuta, dok u Holandiji ljudi spavaju osam sati i 12 minuta, u proseku. Britanci, sa druge strane, u proseku spavaju nešo kraće od osam sati, koliko i Francuzi.

Istraživači tvrde kako većina ljuda svoje spavanje (tokom noći) reguliše u skladu s poslom, radnim obavezama i radnim vremenom, te je stoga istraživanje nazvano "Globalna kriza sna".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: