Kako otkriti da ste blokirani i ostale tajne WhatsAppa

Veliki brolj ljudi u svetu ima WhatsApp aplikaciju na svom telefonu, ali je pitanje da li koriste njegov maksimalni potencijal?

Tehnopolis

Izvor: tportal.hr

Subota, 21.10.2017.

08:20

Kako otkriti da ste blokirani i ostale tajne WhatsAppa
Foto: Gettyimages

Postanite nevidljivi na WhatsAppu

Ako ne želite da vas drugi korisnici WhatsAppa vide na Androidu (vaš status, fotografije ili informacije o korisničkom nalogu), idite na Menu > Settings > Account > Privacy, gde ćete promeniti postavke za vidljivost ličnih podataka.

Kada je reč o WhatsAppu za iOS, procedura je još jednostavnija: u okviru sekcije Settings izaberite tab Privacy, gde ćete moći da podesite vidljivost vaših podataka.

Naglasite poruke

Tekst u vašim tekstualnim porukama možete da naglasite podebljanim slovima, kurzivom ili crtom.
  • Za prebacivanje teksta u kurziv tekst pišite ovako: _tekst_
  • Za prebacivanje u podebljani font pišite: *tekst*
  • Ako planirate da provučete crtu kroz tekst, poruke pišite ovako: ~tekst~
Šaljite grupne poruke bez otvaranja grupe

Za aktivaciju ove funkcije idite na Chats > Menu > New broadcast. Pritisnite '+' ili unesite imena primalaca i poruku će primiti svaka osoba koju ste naveli u adresi. Svako od njih dobiće poruku na uobičajeni način, što znači da njihove odgovore neće moći da čitaju druge osobe kojima ste poslali poruku.

Kako prepoznati da ste blokirani?

Postoji nekoliko znakova da neko ne želi da razgovara s vama:
  • Nećete videti kada je osoba poslednji put bila online
  • Nećete videti novu sliku avatara na profilu kontakta
  • Sve vaše poslate poruke su štiklirane samo jednom
  • Kada stvorite grupni chat, ne možete da dodate osobu (to znači da ste blokirani)
Sve navedeno, međutim, ne mora da znači da ste zaista blokirani jer postoji mogućnost da je vaš kontakt promenio postavke za vidljivost svojeg profila ili obrisao aplikaciju.

Zaustavite automatsko preuzimanje multimedije

WhatsApp ima nezgodnu naviku da skladišti sve podatke koje dobijete tokom razgovora. Ova funckija ponekad toliko zasmeta, da korisnici moraju da je isključe. Da biste to uradili, odaberite na Androidu Settings > Data Usage i tamo podesite nužne parametre za preuzimanje podataka. Slično je i kod iOS-a: Settings > Data and Storage Usage > Media.

Prepoznajte lažne kontakte

Skoro svako može da koristi specijalnu aplikaciju za slanje SMS poruka za aktivaciju. Ako želite da proverite da li je reč o robotu, uvek možete da nazovete korisnika putem WhatsAppa. Privremeni ('besplatni') virutalni brojevi skoro uvek su neaktivni ili nisu vezani za mrežu.

Utišajte glasovne poruke

Sve što treba da uradite jeste da podignete telefon do uha i WhatsApp će zvuk prebaciti na mali zvučnik. Kako aplikacija to postiže? Pomoću žiroskopa koji, između ostalog, prepoznaje da li telefon držite uspravno ili vodoravno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: