Ovaj pametan telefon ne želi niko da kupi

Sredinom prošle godine na tržištu se pojavio Solarin, super-bezbedan pametni telefon Izraelske kompanije Sirin Labs.

Izvor: index.hr
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Ona je putem crowdfunding kampanje sakupila 72 miliona dolara za navedeni projekat, koji je sad zapao u velike probleme.

Solarin košta 14.000 dolara, na šta treba dodati još PDV.

Mobilni telefoni tako visoke cene nisu retka pojava, ali zauzvrat obično donose kućište okićeno zlatom, srebrom ili dijamantima.

Solarin, s druge strane, nudi bezbednost bez presedana, jer po želji možete da ga prebacite u bezbedan način rada i tako omogućite samo odlazne pozive i šifrirane tekstualne poruke.

Već po premeri dočekale su ga kritike: operativni sistem mu je bio Android 5.1 Lollipop i to u vreme kada je sledeća generacija Googleovog operativnog sistema već dobro zagazila na tržište. Ni čipset nije bio pojam svežine jer se radilo o godinu dana starom Qualcommovom Snapdragonu 810. Kamera od 23 megapiksela pokazala se takođe sporom i rezultovala je mutnim fotografijama.

Kako javlja Android Authority, Sirin Labs se trenutno nalazi u velikim problemima. Zbog restrukturiranja kompanije, broj zaposlenih smanjen je za trećinu, a trenutno se radi na osmišljavanju nove proizvodne linije.

Prema rečima Mošea Hogega, osnivača i vlasnika Sirin Labsa, njihov pametni telefon do sada je zaradio oko 10 miliona dolara.

To znači da se od pojave na tržištu do danas prodalo samo 750 komada, što je malo čak i za mobilni telefon sa tako basnoslovnom cenom.

Svaki proizvod stvara sopstvenu potražnju, pa čak i ako ima hardverske mane poput ovog, ali u bezbednosnom smislu, reč je o izuzetno atraktivnom uređaju.

Vesti

Google uvodi "besplatnu aplikaciju nedelje"

Korisnici u Srbiji i dalje imaju problema sa kupovinom aplikacija na Play Storeu, nekada aktivne kartice i dalje ne mogu da se osveže, ali postoje načini za dovijanje. To ne znači da i za nas nije vest kada Google odluči da lansira "besplatnu aplikaciju nedelje".

Vesti ponedeljak 27.03. 11:37 Komentara: 0

"WhatsApp treba da bude dostupan policiji"

Šifrovani servisi poruka kao što je WhatsApp moraju da omoguće obaveštajnim agencijama pristup svojim platformama, rekla je britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad, posle izveštaja da je napadač u Vestminsteru koristio taj servis samo nekoliko minuta pre napada.

Vesti nedelja 26.03. 13:42 Komentara: 18

Stiven Hoking na hologramu u Hongkongu

Britanski fizičar Stiven Hoking obratio se u petak publici u Hongkonga u obliku holograma, naglasivši tu novu tehnologiju koja se sve više koristi u politici, zabavi i biznisu, preneli su danas lokalni mediji.

Vesti subota 25.03. 20:20 Komentara: 4
strana 1 od 1594 idi na stranu