Apple ponovo na udaru tužbi zbog 3D Touch tehnologije

Kalifornijski gigant ponovno se našao u u žiži javnosti zbog skandala u vezi sa povredom korišćenja patenta.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 14.02.2016.

08:35

Apple ponovo na udaru tužbi zbog 3D Touch tehnologije
Foto: Screenshot

Kada je prošle godine u septembru predstavljena nova generacija iPhonea, najveći novitet vezan za samo korišćenje uređaja bila je 3D Touch tehnologija koja je bila ključ uspeha i osnova rekordnih brojki vezanih za prodaju.

Reč je o tehnologiji koja se zasniva na senzorima smeštenim ispod ekrana iPhone 6S modela, a nudi "dublje" korisničko iskustvo upravljanja aplikacijama, bazirano na jačini pritiska na ekran uređaja.

Iako se na prvi mah činilo da je Apple predstavio nešto revolucionarno, čini se da je ovaj kalifornijski div 'pokupio kajmak' ekipe koja je ovu tehnologiju razvijala godinama ranije.

Zapravo, prvi smartfon koji koristi sličan sistem predstavljen je tek mesec dana pre Appleovih novih flegšip telefona, a radi se o Huaweijevom modelu naziva Mate S koji nije uspeo da se proslavi zbog ograničenja u dostupnosti.

Kao što to uvek biva, Appleovu idilu u distribuiranju novih iPhoneova uvik mora da omete neka tužba od strane konkurenata kojima se ne sviđa njihova dominacija na tržištu, pa je tako američka kompanija Immersion podnela sudsku tužbu zbog povrede patentnih prava.

Za sada još nema reakcije od strane Applea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: