Microsoft mobilni koji košta 29 dolara

Kompanija Microsoft je predstavila Nokiju 215, jeftini mobilni telefon koji omogućava korisniku da pristupi internetu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 06.01.2015.

08:26

Default images

Reč je o uređaju koji košta samo 29 dolara, a cilj kompanije je da uvede online usluge u zemlje gde internet nije široko rasprostranjen.

Nokia 215 ima Opera Mini browser, Bing pretraživač, aplikacije za Twitter i Facebook, a postoji i verzija sa dva SIM slota.

"Svojim ultrajeftinim telefonima i digitalnim uslugama koristimo priliku da ljudima pružimo prvo iskustvo interneta. Nokia 215 je odličan telefon za ljude koji ga ranije nisu imali i za one koji žele uživati u pristupačnim digitalnim uslugama i društvenim mrežama", izjavio je Džo Harlou iz Microsofta.

Iako Nokia 215 nema karakteristike nekih vrhunskih smartfona, ona ipak ima svoje prednosti. Njena baterija u standby modu traje i do 29 dana kada je reč o verziji sa jednim SIM slotom, dok u slučaju verzije sa dva SIM slota traje do 21 dan.

Telefon će se naći u prodaji na Bliskom Istoku, u Africi, Aziji i Evropi početkom sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: