Acer: Smartfon koji snima u 4K rezoluciji

Kompanija Acer će na predstojećem sajmu elektronike IFA 2103 u Berlinu predstaviti novi šestoinčni model telefona Liquid S2 sa kamerom od 13 megapiksela, koji će biti u stanju da pravi video zapise u četvorostrukoj HD rezoluciji.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: telegraph.co.uk

Utorak, 03.09.2013.

13:02

Default images

Iz kompanije saopštavaju da će Liquid S2 biti prvi smartfon koji je sposoban da pravi 4K video zapise, četiri puta većoj rezoluciji nego što je to moguće postojećom HD tehnologijom. Međutim, priča se da će na sajmu koji će biti otvoren 6. septembra i Samsung predstaviti Galaxy Note 3 koji će ponuditi iste mogućnosti kao i Acer Liquid S2.

Liquid S2 bi trebalo naročito da zainteresuje korisnike sklone pravljenju fotografija i video zapisa, a u kompaniji ne kriju očekivanje da će ih koristiti i oni koji se profesionalno bave fotografijom i videom. Prednja kamera sadrži objektiv veličine 28mm, BSI senzor i LED blic, koji kako su saošptili proizvođači omogućava rezoluciju pojedinačne fotografije od 27 megapiksela. Pored nje na smartfonu se nalazi i širokougaona zadnja kamera od 2 megapiksela koja korisnicima omogućava da zabeleže trenutke i pod uglom od 88 stepeni.

"Brzi prvi snimak" omogućava korisnicima da fotografišu direktno sa neotključanog ekrana, a da ekspoziciju i fokus podese kasnije, dok "najbolji pametni snimak" automatski određuje tip zapisa i iz nekoliko napravljenih snimaka automatski bira najbolji. Postoji i takozvani "omiljeni režim rada" koji korisnicioma omogućava da kreiraju pet profila snimaka sa prilagođenim efektima, blicem, i scenama snimanja.

Ovaj Acerov smarfon će bez sumnje imati najbolje tehničke specifikacije do sada jer će posedovati ekran od 6 inča u full HD 1920x1080 rezoluciji koji je osetljiv na dodir, a telefon će pokretati Qualcommov Snapdragon 800 procesor i Google Android 4.2.2 Jelly Bean operativni sistem, sa ukupno 2GB RAM memorije.

Takođe poseduje poslednji 802.11 W-FI ac standard i podršku za 4G LTE, što znači da će teoretski biti moguće dostići upload brzine od 150 Mbps.

Liquid S2 takođe poseduje 16 GB interne memorije koju je moguće povećati uz pomoć microSD kartica do kapaciteta od 128GB i bateriju koja je kapaciteta 3,300mAh

Smartfon će biti dostupan u crnoj i crvenoj boji a kupcima u Evropi bi trebalo da bude dostupan krajem oktobra.

Još uvek nije saopšteno koliko će uređaj koštati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: