Da li i vama nedostaju ovi zvuci?

Nostalgija ili ne, tek s vremena na vreme sa setom pogledamo unazad i prisetimo se nekada značajnih tehnološklih novotarija koje su pale u zaborav.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: Daily Telegraph

Nedelja, 28.07.2013.

10:32

Default images

Možda današnjim generacijama premotavanje kasete ne znači mnogo, mnogi faks mašinu nisu ni videli, ali za generacije koje su odrastale krajem XX veka ovi uređaji obeležili su značajan deo života.

Uz njih su neraskidivo vezani i zvuci koji su urezani u sećanje mnogih, a koji se danas retko mogu čuti.

Zvuk premotavanja kasete Zvuk prilikom isključivanja televizora Zvuk mašine za slanje faksa Zvuk fotoaparata za jednokratnu upotrebu Zvuk polaroid fotoaparata Zvuk ubacivanja kasete u video-rikorder Zvuk obaveštenja o pristigloj elektronskoj pošti Zvuk Windows 95 "dobrodošlice" Foto: graur razvan ionut / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: