Bez carine na knjige poručene sa neta

Osim činjenice da Srbija još uvek nije na listi zemalja u kojoj je moguće koristiti PayPal, iako od nedavno i zvanično nema prepreka za to, domaći carinski propisi otežavali su i druge vidove kupovine na internetu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 30.09.2011.

10:18

Default images

Limit za uvoz robe iz inostranstva je, prema mišljenju mnogih građana, ali i stručnih lica, bio prenizak, pa se na sve pakete vrednosti od 25 evra i više plaćala carina, a plaćala se čak i na pakete koje šalju fizička lica besplatno ukoliko je njihova vrednost iznosila preko 45 evra.

Ovi limiti su juče povećani, pa se sada carini samo roba preko 50 evra, odnosno pošiljka fizičkog lica vredna preko 70 evra. U vrednost nisu uključene cene transporta, a dobra vest je i da se ukida carina na knjige.

U tekstu objavljenom u rubrici emoguća misija na sajtu Digitalne agende navodi se da je ovo još jedan bitan korak koji podstiče korišćenje međunarodnih servisa za plaćanje preko interneta, dolasku PayPala i pospešivanju izvoza preko interneta.

Istaknuto je i da korišćenje PayPala u Srbiji sada zavisi samo od same kompanije PayPal i njihove poslovne strategije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: