40 godina gedžeta na jednom mestu

Kompjuterska tehnologija nam pruža mogućnost da stalno isprobamo nove stvari, međutim i istorija te tehnologije je važna kao i njena budućnost. Želite li da se uverite koliko su tačno gedžeti evoluirali u prethodnih 40 godina?

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2015.

08:25

Default images

Moraćete da posetite Interface Experience izložbu u Njujorku koja ima mnoštvo uređaja iz različitih kompjuterskih era, uključujući i dedu grafičkog interfejsa Xerox Alto kao i Macintosh Plus iz 1986. godine.

Na ovom mestu možete da isprobate najrazličitije uređaje, od Commodore 64 računara iz 1982. godine kao i Mac Plus, potom Palm Pilot iz 1997. godine, ali i originalni iPad tablet kao i Microsoft Kinect uređaj iz 2010. godine. Tu je i oko 100 mobilnih telefona iz nekoliko različitih era koji se mogu dodirnuti i isprobati. Kimon Keramidas kustos izložbe rekao je za CNET da su on i njegovi studenti proveli pet godina sklapajući izložbu plativši ukupno 6300 dolara za sve uređaje. Njegov tim ih je spremio da budu u ispravnom stanju i kreirao program za posetioce kako bi mogli da ih isprobaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: