Google Doodle u borbi za gej prava u Sočiju

Google Doodle je ovog četvrtka bio posvećen otvaranju Olimpijskih igara u Sočiju, a iskoristio je priliku da podseti da svi sportisti treba da budu oslobođeni “bilo kakvog oblika diskriminacije”.

Tehnopolis

Izvor: Time

Petak, 07.02.2014.

09:51

Default images

Google Doodle nije bio tako suptilan u kritikovanju ruskog udara na gej prava.

Doodle, koji se čak našao i na Google.ru adresi, predstavlja niz sličica sa figurama zimskih sportista sa podlogom u bojama duge, što jasno ukazuje na zastavu kojom se služi gej populacija.

Ispod polja za pretragu, nalazi se i citat:

“Bavljenje sportom je ljudsko pravo. Svaki pojedinac mora imati mogućnost da se bavi sportom bez bilo kakvog oblika diskriminacije i u olimpijskom duhu, što zahteva uzajamno poštovanje sa duhom prijateljstva, solidarnosti i fer igre” – Olimpijska povelja.

Takođe, klikom na doodle dospevate upravo do teksta Olimpijske povelje.

Rusija je već neko vreme na udaru kritika zbog rušenja prava homoseksualaca pre početka Zimske Olimpijade u Sočiju.

Juče je i generalni sekretar Ujedinjenih nacija general Ban Ki-mun govorio o “napadima na lezbijke, gejeve, biseksualce, transrodne i interseksualce” u Ruseji, apelujući da “se suprotstavimo hapšenjima, zatvaranju ili diskriminatorskim ograničenjima sa kojima se suočavaju”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: