Fan pravi Diablo II u StarCraft 2 Editoru

Editori koji dolaze sa Blizzardovim strategijama tradicionalno predstavljaju neka od najmoćnijih oruđa na tržištu video igara i omogućavaju da kreativni ljudi zaista dođu do izražaja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 24.01.2018.

15:45

Fan pravi Diablo II u StarCraft 2 Editoru
Foto: YouTube Screenshot

Osim velike slobode da se iskažete na kreativan način, ovi editori su doveli i do čitavih novih igara, među kojima svakako ističemo Dotu u WarCraft III, ali i Heroes of the Storm, koji je, ukoliko niste znali, napravljem u StarCraft 2 editoru.

Mnogi amaterski poduhvati fanova predstavljaju projekte zaista epskih proporcija, poput StarCraft: Mass Recall, koji nam omogućava da čitavu originalnu priču proživimo u StarCraft 2 endžinu ili StarCraft Universe, čitav jedan MMO u StarCraft svetu, takođe napravljen uz pomoć ovog editora.

Danas pričamo o The Curse of Tristram, projektu na kome već godinama radi Egod, jedan veliki fan Blizzardovih igara. Radi se o potpunoj rekreaciji originalnog Diablo 2, level po level, u StarCraft 2 endžinu. Ukoliko ste igrali Diablo 2, jasno vam je koliko je ovo ogroman i zaista ambiciozan projekat, tako da možemo samo da skinemo kapu autoru što se uopšte uputio u ovako nešto i zavidimo mu na istrajnosti da projekat izgura do kraja.

Više o samom projektu možete saznati na ovom linku, gde možete i pružiti opcionu pomoć autoru, kako bi mogao više vremena da uloži u završetak. Izvor: play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: