Svi žele ruski rulet sa mačkama koje eksplodiraju

Exploding Kittens, igra inspirisana ruskim ruletom, na Kickstarteru je prikupila neverovatnih 4,8 miliona dolara, i time drastično premašila početni cilj od 10.000 $.

Tehnopolis

Izvor: Newser

Petak, 30.01.2015.

11:14

Default images
kickstarter.com

Internet zajednica, izgleda, voli sve što ima veze sa “mačićima, eksplozijama, laserima i ponekad kozama”, budući da je pod tim opisom kreator sajta The Oatmeal Metju Inman uspeo da se upiše u istoriju Kickstartera zbog najveće podrške pružene njegovom projektu u istoriji tog sajta.

Naime, iako su drugi projekti osvajali i više novca, on je u rekordno kratkom roku uspeo da višestruko premaši potrebnu sumu.

Inače, Inman je i ranije imao uspeha na Kickstarteru, putem kog je prikupio novac za izgradnju muzeja posvećenog Nikoli Tesli.

Exploding Kittens je strateška verzija ruskog ruleta. Igrači izvlače karte, dok neko ne dobije mačku koja eksplodira i izgubi igru.

U špilu su i karte koje vam omogućavaju da izbegnete eksploziju “vireći” u karte pre nego što ih izvučete, što vašeg protivnika tera da povuče više karata ili meša talon.

Igra postaje sve napetija jer na talonu ostaje sve manje karti što znači da se šanse da se pojavi maca koja eksplodira drastčno povećavaju.

Igru su napravili Elan Li (Xbox, ARGs), Metju Inman (The Oatmeal) i Šejn Smol (Xbox, Marvel), stoji u opisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: