Stigao Windows 7

U četvrtak 22. oktobra, u Sohou, novinarima i ljudima iz IT sveta svečano je predstavljen novi operativni sistem pod pečatom Microsofta - Windows 7.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 22.10.2009.

14:23

Default images

O novom taskbaru, bibliotekama, činjenici da je sedmica napravljena tako da pre svega odgovara običnim korisnicima, za razliku od dosadašnje politike, koja je manje više bila okrenuta potrebama većih korisnika, se već govorilo. Beta, RC, RTM, verzije već je isprobala većina Windows korisnika, ali i onih drugih, koji su bili znatiželjni da vide šta to novi Windows donosi.

Glavno poređenje, a i bitke na tržištu, vode se sa Apple-om, pa i na mestima kao što je YouTube možete pronaći više videa u kojima obični ili napredniji korisnici upoređuju Snežnog leoparda sa Sedmicom. Dvojbu oko toga nemaju čelni ljudi iz HP-a, jednog od najvećih Microsoftovih partnera, koji su na promociji novog multitouch računara održanoj u sredu uveče u Museum of Nature, potencirali upravo da, Apple gubi bitku ovoga puta i po pi pitanju funkcionalnosti, ali i izgleda.

Na globalnom launchu, osim informacija o operativnom sistemu, od Stiva Balmera, glavnog govorinika, očekivalo se da će dati i dodatne informacije o Windows prodavnicama, odnosno o tome da li će se zaustaviti kod otvaranja prve ili će se ovaj koncept razviti po celom svetu. Za neupućene, ove prodavnice nalikuju Apple, ali i drugim brendiranim prodavnicama, gde se osim prodaje potencijalni kupci mogu detaljno informisati, isprobati, pogledati, ali i nakon kupovine obraćati za pomoć.

Ukoliko niste imali sreće da se nađete u Njujorku, na mestu dešavanja, nadamo se da ste se prošetali do Ušća, gde je generalni direktor Microsoft Srbija, Vladan Živanović, kao i ostali zaposleni prodavao računare koji dolaze sa instaliranim Windows 7, i pokazao neke nove opcije koje ovaj sistem donosi. A ukoliko nameravate da kupite računar, osim u ComTrade-u, pogodnosti i poklone uz kupovinu možete dobiti i na drugim mestima.

Više detalja o promociji, čitajte uskoro na Tehnopolisu.

Detaljnije o novoj verziji Microsoftovog operativnog sistema čitajte u temi Windows 7.

Hardverski sponzor izveštaja B92 iz Njujorka je Laptop centar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: