EU čisti Balkan od korupcije

Nebojša Medojević ocenio je da je EU "pokrenula široku akciju za borbu protiv kriminala i korupcije na Balkanu".

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.06.2007.

12:30

Default images

Predsednik opozicionog Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević ocenio je da je Evropska unija (EU) "pokrenula široku akciju za borbu protiv kriminala i korupcije na Balkanu".

Medojević je takvu ocenu zasnovao na činjenicama da su u Srbiji i Hrvatskoj preduzeta određena hapšenja, kao i da je u Italiji najavljen sudski postupak protiv bivšeg crnogorskog premijera Mila Djukanovića za navodni šverc cigareta od 1994. do 2000. godine.

Prema oceni Medojevića, koju je izneo u podgoričkom listu "Vijesti", na tom planu je "u poslednje vreme vidljiva koordinacija Nemačke,   Švajcarske i Italije".

"Radi se o širokoj evropskoj akciji, podržanoj od strane SAD, koja se neće lako zaustavljati", kazao je Medojević.

On je rekao da će ceo region sada morati da se suoči sa problemom korupcije i organizovanog kriminala.

Medojević je upozorio da bi crnogorski državni organi trebalo dobro da "prouče" optužnicu protiv Đukanovića, jer se može desiti da država mora da nadoknadi štetu koja je učinjena švercom cigareta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: