EU: Ugrožena poljoprivreda

Farmeri i poljoprivreda u Evropskoj uniji osećaju svetsku finansijsku krizu ali zahvaljujući sistemu dotacija znatno manje nego.

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2008.

14:13

Default images

Farmeri i poljoprivreda u Evropskoj uniji osećaju svetsku finansijsku krizu ali zahvaljujući sistemu dotacija znatno manje nego, na primer, automobilska industrija, ocenila je danas u Pragu evropska komesarka za poljoprivredu, Marian Fišer Bel.

U Prag je komesarka doputovala na razgovore sa češkim ministrom poljoprivrede Petrom Gandalovičem o prioritetima češkog predsedavanja Evropskom unijom od januara 2009. godine u toj oblasti.

"Zbog krize farmerima može da bude teže da nađu finansijska sredstva da povećaju proizvodnju ili da ulože u potrebne inovacije", kazala je evropska komesarka, a prenosi češka agencija ČTK.

Za sada je glavna posledica krize na evropske poljoprivrednike to što njihovi prozivodi pojeftinjuju, dok im troškovi proizvodnje rastu, ocenila je Fišer Bel.

Češka će se tokom svog predsedavanja EU skoncentrisati u oblasti poljoprivrede na raspravu o budućem obliku poljoprivredne politike Unije i na kvalitet namirnica, najavio je ministar Gandalovič.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: