Srbija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva!

Odbojkaši Srbije su u trećem kolu A grupe na Evropskom prvenstvu savladali Finsku sa 3:0, po setovima 25:20, 25:18, 34:32.

Izvor: SM

Ponedeljak, 28.08.2017.

17:30

Srbija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva!
Foto/ossrb

Ovom pobedom izabranici selektora Nikole Grbića su obezbedili prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Srbija je prva dva seta lako dobila, da bi u trećem setu viđena prava drama.

Finska je bila tokomcelog meča u blagoj prednosti, ali su 'Orlovi' uspeli da se konsoliduju i da u "ludoj" završnici stignu do meč lopte.

Ipak, nisu je odmah iskorsitli, kao i naredne tri, dok su Finci propustili čak pet set lopti.

Na kraju, posle najdužeg seta na ovogodišnjem EP Srbija je pobedila sa 34:32 i izborila direktan plasman u četvrtfinale.

Protivnik Srbije u četvrtfinalu biće pobednik meča između Bugarske i trećeplasiranog tima iz grupe A, a to će najverovatnije biti ponovo Finska.

Najefikasniji u našem timu bili Uroš Kovačević i Aleksandar Atanasijević sa po 12 poena, dok su Nemanja Petrić i Srećko Lisinac osvojili po 11 poena.

U poraženom timu najbolji je bio Oli Peka Ojansivu sa 16 poena.

I set

StarSport
Srbija je dobro započela set, izabranici Nikole Grbić su, pre svega, dobrom odbranom i kvalitetnijim napadom poveli sa 8:6.

Uroš Kovačević je iznenadio trojni blok za prednost od tri poena, ali je potom pogrešio iz servisa, pa Srbija ponovo ima dva poena viška - 10:8.

U nastavku meča, Srbija je nastavila da realizuje napade i da povećava prednost - 19:12.

Posle opuštanja u igri, Srbija je dopustila protivniku da mu se približi, ali je potom preko sjajno Atanasijevića došla do pet set lopti - 24:19.

Međutim, prvu nisu iskoristili, ali zatim preko Stankovića osvajaju prvi set - 25:20.

II

StarSport
Naši odbojkaši su nastavili gde su i stali, pa su odmah krenuli agresivno sa 3:0.

Seriju 'Olovi' prekinuta je posle greške Uroša Kovačevića, ali je Lisinac posle sjajnog dizanja Jovovića ponovo doneo vođstvo od tri poena - 4:1.

Međutim, brzim realizovanim napadaima, Finci su uspeli da dođu do bod zaostatka, da bi se izabranici Nikole Grbića ponovo odlepil - 6:3.

Ponovo je usledila serija protivnika kojom su došlo do izjednačenja - 11:11, ali fantastični Atanasijević prekida tu seriju.

Loša koncetracija 'Orlova' dovela je do preokreta i vođstva Finaca, prvi put u ovom setu - 13:12.

U natsavku meča, Srbija pravi seriju od 3:0 za novo vođstvo - 16:14.

Posle kontre našeg tima, Kovačević je sjajnom paralelom vratio naše 'Orlove' u fantastičan ritam, koji su imali u prvom setu - 19:15.

Nastavio je Uroš da muči Fince, kao i Lisinac, koji nisu mogli da odgovore na fantastične napade naše selekcije - 23:16.

Sjajnom serijom, napadima i kontranapadima, izabranici Nikole Grbića su sasvim zasluženom velikom razlikom osvojili drugi set -25:18.

III

Posle odličnog poena Nemanje Petrića, koji je upisao svoj osmi na ovom meču, Srbija vodi sa 2:1.

Međuti, Finci nešto bolje započeli treći set i preokrenuli rezultat u svoju korist - 7:4. To je bilo prvi put da protivnici imaju tri poena prednosti.

Fantastičnim servisima Lisinca, a potom i napadom, Srbija dolazi do izjednačenja - 9:9.

Posle, poprilično izjednačene igre, 'Orlovi' su juili rezultat i posle tehničkog tajm-auta rezultat je 14:16 za Fince.

U nastavku meča, agresivan servis viđen je i na jednoj i na drugoj strani, a Srbija je jurila rezultat u ovom delu igre - 17:18.

I Finci su grešili iz servisa pa je Srbija ponovo imala minimalnu prednost - 19:18.

Međuti,, Finci prave seriju od 2:0 i ponovo vode za 19:20.

Posle drame u finišu trećeg seta i posle najdužeg seta na ovogodišnjem EP Srbija je pobedila sa 34:32 i izborila direktan plasman u četvrtfinale

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: