Baski napreduju na tabeli, slavili i u Leganesu

Fudbaleri Real Sosijedada nadigrali su Leganes 2:0, na gostovanju u prvom meču desetog kola La lige.

Izvor: AK

Petak, 28.10.2016.

23:00

Baski napreduju na tabeli, slavili i u Leganesu
Foto: EPA/JUANJO MARTIN

Baski su do treće pobede u poslednja četiri kola stigli pogocima Vilijana Hozea u prvom i Ćavija Prijeta u drugom poluvremenu.

Real Sosijedad se probio na šestu poziciju sa 16 bodova, pet manje od lidera Real Madrida, a ispred lokalnog rivala Atletik Bilbaa, koji u nedelju dočekuje Osasunu. Leganes je poražen treći put u nizu, ostao je na 14. mestu sa deset bodova.

Gosti su prvi zapretili preko Prijeta, koji je šutirao za malo iznad prečke u 14. minutu, da bi 15 minuta kasnije Karlos Martines sjajnim centaršutem pronašao u kaznenom Vilijana Hozea koji glavom pogađa mrežu.

Nije bilo uzbuđenja do sredine drugog poluvremena, kada je tim iz San Sebastijana duplirao vođstvo i rešio meč. Prijeto je iskoristio odbitak nakon šanse Davida Surutuse koji je posle centaršuta snažno šutirao, ali je Jon Serantes fantastično odbranio. Na njegovu žalost lopta se odbila na nogu rivalu.

Nekoliko minuta kasnije priliku za gol imao je i Karlos Vela, ali je i njegov odličan udarac sjajno zaustavio Serantes izbacivši loptu u korner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: