Infantino: Plata od 2 miliona je uvredljiva

Predsednik FIFA Đani Infantino rekao je članovima vladajućeg odbora te organizacije da je ponuđena plata od dva miliona švajcarskih franaka za njega uvredljiva.

Izvor: B92, Beta

Subota, 28.05.2016.

23:57

Infantino: Plata od 2 miliona je uvredljiva
Getty images

On je članovima Izvršnog odbora FIFA to rekao ranije ovog meseca na sednici.

Infantino je pre tri meseca izabran za predsednika svetske kuće fudbala. Prema finansijskom izveštaju iz 2015. godine, FIFA je tadašnjem predsedniku Sepu Blateru isplatila osnovnu platu od tri miliona dolara, a generalnom sekretaru Žeromu Valkeu 1,53 miliona dolara.

Obojica su prošle godine dobili i druge isplate od FIFA u vrednosti od nekoliko stotina hiljada dolara.

Pre nego što je Infantino izabran, FIFA panel, koji je predvodio Domeniko Skala, odredio je visinu predsedničke plate i odlučio da bi generalni sekretar trebalo da bude najplaćeniji službenik.

Infantino nije precizirao da li bi njegova plata trebalo da bude manja od plate generalnog sekretara Fatme Somure, koji je prošle nedelje imenovan na tu funkciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: