Troicki namučio Nišikorija u Rimu

Srpski teniser Viktor Troicki završio je učešće na Mastersu u Rimu porazom u drugom kolu od Keija Nišikorija.

Izvor: ÐN

Utorak, 10.05.2016.

15:39

Troicki namučio Nišikorija u Rimu
Photo by Dennis Grombkowski/Getty Images

Viktor je namučio šestog igrača na ATP listi, ali nije imao snage da ostvari trijumf – 5:7, 6:2, 6:3.

Od samog starta meča videlo se da je Troicki raspoložen za igru, dok je s druge strane Nišikori bio nešto sporiji posle naporne nedelje u Madridu.

Viktor je bez problema osvajao gemove u kojima je servirao, a interesantan podatak jeste da sve do 12. gema nije bilo brejk prilika.

Tada je srpski igrač sačekao nešto slabiji gem rivala, riterne je vraćao duboko i dobijao šansu da napadne drugim udarcem. Brzo je stigao do 0:40, Japanac je servisima spasao dve brejk lopte, ali treću nije uspeo i Troicki je poveo 1-0 (7:5).

Šesti igrač na planeti polako je ulazio u ritam kako je meč odmicao, sve bolje je čitao servis protivnika, pa je već u trećem gemu drugog seta napravio brejk. Srbin je osvojio samo jedan poen i Kei je preuzeo kontrolu. Do kraja seta još jednom je oduzeo servis rivalu i ekspresno izborio odlučujući deo igre – 2:6.

Nezadovoljan nekim sudijskim odlukama Troicki je u finišu seta ušao u raspravu sa glavnim arbitrom, posle čega je bio veoma nervozan. Procenti servisa krenuli su da padaju, što je Nišikori iskoristio u petom gemu trećeg seta. Odigrao je nekoliko sjajnih forhenda, a vinerom po paraleli napravio je brejk za 3:2.

To mu je bilo dovoljno da rutinski privede meč kraju posle nešto više od dva sata igre.

Reprezentativac Srbije odlučio se za nešto defanzivniji pristup, imao je 21 viner i 22 neiznuđene greške, ali mu to nije pomoglo. Kei je bio mnogo agresivniji, zabeležio 32 direktna poena, uz 27 grešaka za petu pobedu u šestom međusobnom duelu.

Nišikori će se u sledećoj rundi sastati sa boljim iz meča Rišar Gaske – Andreas Sepi.

Turnir iz serije 1.000 u prestonici Italije igra se za nagradni fond od 3.748.925, a titulu brani dvostruki uzastopni šampion Novak Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: