"Ne mogu navijači da zavode red"

Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" (SPFN) osudio je nemile incidente na stadionu kragujevačkog Radničkog.

Izvor: MN

Petak, 05.12.2014.

20:10

Default images

Sindikat je pozvao nadležne organe da hitno i bez odlaganja preduzmu sve potrebne pravne i faktičke radnje u cilju utvrđivanja odgovornosti učesnika događaja.

U sredu je grupa huligana usla u svlačionicu i zapretila igračima Radničkog da će ih pretući ukoliko ne prekinu započeti štrajk zbog neisplaćenih zarada, a tom prilikom prvotimac Vuk Sotirović udaren je u lice.

"Dokle god klubovi budu dozvoljavali da im navijači i treća lica zavode red, a država i njeni nadležni organi ne stanu na put ovakvom bezakonju i huliganizmu, i dokle god se od strane kluba budu otvoreno kršila prava i obaveze iz zaključenih ugovora sa igračima, stanje u našem fudbalu neće se popraviti i nama će se dešavati isti scenario koji gledamo godinama unazad", navodi se, između ostalog, u saopštenju SPFN.

Dodaje se da je SPFN odlučio da o ovim događajima hitno obavesti relevantne međunarodne fudbalske organizacije i, u skladu s tim, pozdravio je reakciju Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice Superlige, koji su javno osudili napad na fudbalere Radničkog iz Kragujevca.

Osim toga, SPFN je odlučio da svojim članovima-igračima FK Radnički pruži jednokratnu i nepovratnu novčanu pomoć u iznosu od po 20.000 dinara, imajući u vidu njihovu tešku finansijsku situaciju i neizmirene obaveze po osnovu profesionalnih ugovora i stanarina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: