Ezil: Jedan sam od najboljih

Fudbaler Arsenala Mesut Ezil rekao je za sebe da je on jedna od najboljih ‘desetki’ na svetu i da zato mnogi kritikuju njegove igre u dresu ‘tobdžija’.

Izvor: JT

Subota, 30.08.2014.

10:38

Default images

Nemački fudbaler po mnogima nije opravdao očekivanja od dolaska u London iz Reala prošle sezone, iako je Arsenal osvojio FA kup.

Posle trijumfa nad Halom na “Vembliju” i prvog trofeja za klub posle osam godina, Ezil je nastavio sa uspesima sa reprezentacijom Nemačke, sa kojom je osvojio Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Mnogo mi je bitno mišljenje navijača i srećan sam što imaju velika očekivanja od mene. I ja imam velika očekivanja od sebe. Jedan sam od najboljih ‘desetki’ na svetu. Navijači, treneri, igrači, bukvalno svi znaju da je moja najbolja pozicija plejmejker. Drugačije je kada igrate na levoj strani terena”, rekao je Ezil, “Kada sam bio u Realu, često sam igrao desno i uživao sam jer šutiram levom nogom, uspevao sam da delim asistencije i šutiram na gol. Sa leve strane je to mnogo teže”.

Menadžer Arsenala Arsen Venger u petak je istakao za Ezila da je on kao muzički virtuoz i naglasio da zbog nedostatka agresivnosti i defanzivnih sposobnosti nemačkog fudbalera mnogi vide kao ‘laku kategoriju’.

Ljudi su veoma oštri prema Ezilu jer je on igrač koji lako igra. Kada sledećeg dana pogledate utakmicu pomislite: ‘kakav igrač’. Sve što on radi na terenu je inteligentno i tajming svega što radi je apsolutno savršen. On je kao muzičar sa savršenim tajmingom. Nema mnogo takvih igrača”, naglasio je Venger.

Sam Ezil je istakao da je zahvalan na Vengerovoj podršci.

Ceo klub može da bude ponosan što ima takvog sjajnog menadžera sa neverovatnim iskustvom, čija igra ima stila i koji je postigao toliko toga tokom 18 godina, koliko je ovde. Šef uvek pomaže mladim igračima, pomaže im da postanu najbolji na svetu. Zato sam i ja došao, želim da napredujem još više”, istakao je Ezil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: