Masa: Rastanak sa Ferarijem

Brazilac Felipe Masa objavio je na svom profilu na Tviteru da napušta Ferari na kraju sezonu i tako izvesno potvrdio povratak Kimija Raikonena u tim.

Izvor: JT

Utorak, 10.09.2013.

21:08

Default images

Poslednjih dana dosta se spekulisalo o Raikonenovom prelasku iz Lotusa u Ferari, ali su obe strane u nedelju posle Velike nagrade Italije objavile da ništa nije dogovoreno. Ipak, italijanski tim je najavio da će u sredu objaviti ime vozača koji će voziti naredne godine za ’Skuderiju’.

Masa je, prema izvorima medija, u sredu trebalo da ima sastanak sa prvim čovekom Ferarija Lukom di Montecemolom, posle kojeg je bilo planirano da se objavi da napušta tim. Međutim, Brazilac je saopštenjem odlučio da sve predupredi.

Od 2014. godine više neću voziti za Ferari. Želeo bih da se zahvalim timu na svim pobedama i neverovatnim trenucima koje smo iskusili zajedno. Takođe, veliko hvala mojoj supruzi i celoj mojoj porodici, mojim navijačima i sponzorima. Od svih vas sam uvek dobijao veliku podršku. U ovom trenutku želim da dam sve od sebe za Ferari na narednih sedam trka. Za sledeću godinu želim da nađem tim koji će mi pružiti konkurentan bolid u kojem ću se boriti za nove pobede i titulu, koja mi je i dalje cilj. Hvala vam svima“, stoji u Masinoj poruci.

Masa je u Formuli 1 debitovao 2002. godine kao vozač Zaubera, da bi već sledeće sezone postao test vozač Ferarija. Priliku u italijanskoj ekipi dobio je 2004. godine, uz Mihaela Šumahera, što znači da je zaključno sa ovom sezonom 11 godina u Ferariju. Gotovo sve vreme je imao ulogu drugog vozača, ali se to promenilo 2008. godine, kada je do poslednjeg kruga poslednje trke bio u konkurenciji za titulu, ali je ona na kraju otišla u ruke Luisa Hamiltona.

Sledeće sezone, tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Mađarske, doživeo je težak udes, kada ga je u glavu pogodio deo sa bolida Rubensa Barikela, zbog čega je propustio ostatak sezone. Vratio se na startu 2010. godine, ali je od tada pa do sada samo u retkim situacijama uspeo da zasija. Do sada je zabležio 11 pobeda, od kojih mu je poslednja u Brazilu 2008. godine, i ukupno 36 podijuma.

Fernando Alonso ima ugovor sa Ferarijem, ali su se u ponedeljak pojavile spekulacije da bi i on uz Masu mogao da napusti tim i zameni Raikonena u Lotusu. Španac je istog dana istakao da je timu odstavio da odluči o drugom vozaču za sledeću sezonu, čime je na neki način demantovao te informacije. Odgovore na neka pitanja gotovo izvesno dobićemo u sredu.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Singapura 22. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: