Nadal i Delpo prošli, ispao Monfis

Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Vimbldona, pošto je pobedio Žila Milera iz Luksemburga sa 7:6 (8-6), 7:6 (7-5), 6:0.

Izvor: B92

Subota, 25.06.2011.

15:55

Default images

Meč je u petak prekinut zbog kiše posle prvog seta, Španac se mučio i u drugom, a u trećem je Miler potpuno pao i prvi nosilac je lako priveo meč kraju.

Posao je za desetak minuta završio Tomaš Berdih (takođe prekinuto u petak), koji je dobio Aleksandra Bogomolova junior 6:2, 6:3, 6:4. Njegov sledeći protivnik biće Mardi Fiš. Lukaš Kubot dobio je Gaela Monfis sa 3-1 u setovima.

Miler, jedan od trojice ljudi kome je pošlo za rukom da savlada Nadala na Vimbldonu, pružio je snažan otpor Špancu u prvom setu. Niko od tenisera nije bio ni blizu brejka sve do 12. gema, kada je Miler preciznom forhend paralelom došao do dve vezane brejk i set lopte.

Prvu je odigrao i suviše pasivno i to ga je koštalo poena, a dobrim servisom Nadal je anulirao drugu. Ubrzo se ušlo u taj brejk, a Miler je prvi napravio mini-brejk viška.

Međutim, promašio je lak smeč, a ključni trenutak dogodio se pri rezultatu 6:6, kada je Luksemburžanin odservirao duplu grešku. Nadal je poklon oberučke prihvatio i poveo sa 1-0 u setovima.

Meč je potom prekinut zbog kiše i nastavljen u subotu, a drugi set bio je skoro identična kopija prvog.

Nije bilo nijedne brejk prilike, teniseri su sa lakoćom osvajali ‘svoje’ gemove i ponovo se ušlo u taj brejk.

Do rezultata 5:5 Miler se držao, ali u ključnom poenu nije ubacio prvi servis. Nije kao u prvom setu napravio duplu grešku, ali je u dužoj razmeni udaraca poslao slajs u mrežu i dao Nadalu set loptu.

Preciznim servisom Maljorčanin je stigao do dva seta prednosti i tu je bio kraj otporu Luksemburžanina. Već u prvom gemu trećeg seta Nadal je napravio brejk i do kraja je bez problema zabeležio pobedu.
Naredni Nadalov rival biće Huan Martin del Potro, koji je u tri tesna seta dobio Žila Simona – 7:6 (8-6), 7:6 (7-5), 7:5.

Završnica prvog seta duela između Del Potra i Simona bila je vrlo neobična. Francuz je stvorio dve vezane set lopte, prvu je Argentinac anulirao asom, a na drugoj je Delpo pogodio mrežu. Simon je već krenuo ka klupi, ali Argentinac je tražio ’čelendž’ za prethodni udarac Francuza i ispostavilo se da je loptica bila u autu.

Delpo je potom osvojio gem, a pobednik prvog seta rešavao se u taj brejku. Del Potro je imao mnogo sreće sa necom u ranoj fazi ’dodatnog gema’, ali je uprkos tome prvi do set lopte došao Simon zahvaljujući nešto ofanizvnijoj igri.

Ipak, Francuz je propustio još dve set lopte, a Del Potro je svoju drugu realizovao dobrim servisom i poveo sa 1-0 (10-8 u taj brejku).

Nesrećan gubitak prvog seta nije demoralisao Simona, pa je Francuz na startu drugog seta napravio brejk i u trenutku prekida je vodio sa 4:2.

Međutim, po povratku na teren u subotu Argentinac je osvojio tri gema u nizu, ali je Simon izborio taj brejk. Del Potro je ponovo bio koncentrisaniji u završnici, a zatim je osvojio i treći set tako zabeleživši svoj najbolji rezultat na Vimbldonu.

Sa Nadalom, protivnikom u osmini finala, Delpo je igrao osam puta i upisao je tri trijumfa. Na travi su igrali 2007. na Kvinsu i slavio je Španac sa 6:4, 6:4.
Mardi Fiš je vodio sa 2-1 u setovima protiv Robina Hasea, a Holanđanin je početkom četvrtog seta predao meč. Sledeći rival Amerikancu je Tomaš Berdih, koji je brzo završio prekinuti meč sa Bogomolovom. Do sada se nikada nisu sastajali.

Lukaš Kubot napravio je malo iznenađenje savladavši Gaela Monfisa sa 3-1 u setovima, ali poznato je da Francuzu baš ne leži travnata podloga. Poljak će se za plasman u četvrtfinale boriti sa Felisijanom Lopesom, koji je u petak izbacio Rodika.

Vimbldon, šesti dan, muškarci:

treće kolo:


nastavak od petka:
Rafael Nadal – Žil Miler 7:6, 7:6, 6:0
Huan Martin del Potro – Žil Simon 7:6, 7:6, 7:5
Gael Monfis – Lukaš Kubot 6:3, 3:6, 6:3, 6:3
Tomaš Berdih – Aleks Bogomolov jr 6:2, 6:4, 6:3
Mardi Fiš – Robin Hase 6:3, 6:7, 6:2, 1:1, predaja

mečevi koji su planirani za subotu:
Mikael Lodra – Jen-Hsun Lu 6:3, 6:3, 6:1
Rodžer Federer – David Nalbandijan 6:4, 6:2, 6:4
David Ferer – Karol Bek 6:4, 6:3, 6:3
Bernard Tomić – Robin Soderling 6:1, 6:4, 7:5
Žo-Vilfrid Conga – Fernando Gonsales 6:3, 6:4, 6:3
Mihail Južni – Nikolas Almagro 4:6, 6:3, 7:6, 6:3
Markos Bagdatis – Novak Đoković
Gzavije Malis – Jirgen Melcer

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: