Ivanovićeva: "Neverovatan osećaj"

Pune dve godine čekala je srpska teniserka Ana Ivanović da osvoj titulu i kada je to konačno uradila na turniru u Lincu sijala je od sreće.

Izvor: B92

Nedelja, 17.10.2010.

16:00

Default images

"Trijumfovati na jednom turniru posle dve godine je fantastično."

"Osećaj je neverovatan. Dugo sam čekala na ovo i radila zaista naporno da bih konačno podigla jedan trofej", rekla je Ivanović nakon pobede u finalu protiv Pati Šnider iz Švajcarske sa ubedljivih 6:1, 6:2.

Ivanović je na turnir u Lincu ušla u poslednjem trenutku. Amerikanka Serena Vilijams je zbog povrede otkazaa učešće par dana pre početka, a organizatori su ponudili Ani da je zameni.

"Dobre igre i ubedljive pobede u prethodnim kolima ulile su mi samopouzdanje i danas sam se na terenu osećala izvanredno, pa su mi udarci
bili dosta snažni i pecizni. Pati je čitave sedmice igrala dobro i zbog toga sam je pritisla od prvog gema. To je dalo rezultat i pobedila sam veoma ubedljivo"
, rekla je Ivanović.

Deveta titula u karijeru Ani je donela 280 bodova i napredak na WTA listi sa 29. na 26. mesto, a naredne sedmice imaće priluku da na turniru u Luksemburgu dodatno popravi plasman.

Šnajder je danas odigrala treće finale u Linci i doživela treći poraz, za koji kaže da je bio potpuno zaslužen.

"Svaka čast Ani na današnjoj igri. Jednostavno mi nije dala nikakvu šansu. Hvatala je lopte veoma rano, udarci su joj bili snažni i precizni i nisam mogla da dodjem do svoje igre. Razočarana sam, ali sam ipak odigrala nekoliko dobrih mečeva i drago mi je što sam stigla do finala", rekla je Šnider.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: