Trijumf Stevića u poslednjoj etapi

Srpski reprezentativac Ivan Stević, član srpskog profi tima Partizan Srbija, pobedio je u poslednjoj, desetoj etapi trke „Oko Bugarske“.

Izvor: LB

Nedelja, 19.09.2010.

21:56

Default images

Na cilj etape vožene od Trojana do Tetevena (148 km), Stević je stigao posle 3:32,53 časova vožnje.

Nemac Robert Bartko (Brandenburg) olimpijski šampion na pisti iz Sidneja 2000, zauzeo je drugo mesto u sprintu, dok je treći stigao u Čeh Leopold Konig (Virpul).

Na 14. mesto plasirao se Jovan Zekavica, a na 18. Žolt Der, koji je bio u drugoj grupi, gde je bila i „žlta flanelka“ 36-godišnji Bugarin Krasimir Koev (Dobrič). Ta grupa je etapu završila sa preko pet minuta zaostatka.

Međutim, i ovo je bilo dovoljno da Koev osvoji, drugi put u karijere „žltu flanelku“ na „Obikolki“, pošto je trijumfovao i 1998. On je poslednjih 15 godina vozio je u Portugaliji, ali mu se prošle sezone klub rasformirao i vratio se u malu bugarsku ekip iz Dobriča.

"Stević je majstorski, pametno i taktički besprekorno, vozio u ovoj etapi. Njegova pobeda je samo trešnja na vrhu šlaga na našoj torti ovde u Bugarskoj. Zahvaljujem se mom pomoćniku Dušanu Banoviću i ostalim članovima stručnog tima, njihova saradnja i besprekoran timski rad utkani su u naše supehe",rekao je selektor Radiša Čubrić.

Stević je trijumfovao i na prolaznom cilju u Savlievu.

Rano se izdvojila grupa u kojoj su bili Stević, dva Bugarina, Čeh Konig, Bartko i jedan Španac. Nijedan od vozača nije ni izdaleka ugrožavao Koeva. Napravili su posle 50 km veliku prednost, skoro pet minuta, a Čubrić je posebno istakao odličnu vožnju Stevića u finišu na veoma lošem drumu sa kockom.
BSS
"Na osam kilometra pre cilja napao je Bartko, ali je na kratkom brdu pred ulazak u grad posustao i ulovili su ga, pa je čak i pustio grupu. Stević se mudro vozio, stalno u drugoj – trećoj poziciji, a kada se Bartko na spustu vratio u grpu, to je bio signal da kapiten reprezentacije izleti u poslednjih 500 metara i nezadrživo u šampionskom stilu, finišira! Svi smo se radovali ovom uspehu", dodao je Čubrić.

U generalnom plasmanu Koev je trku završio sa 56 sekundi prednosti u odnosu na Rikarda Mestu (Portugalija, Palmeiras) i sa 1,07 minuta u odnosu na Paka Manseba (Španija, Iraklion Krit Mursija). Nezvanično, Hasanović je sačuvao 11. poziciju.

Čubrić je za Šampionat sveta u Melburnu od 29. septembra do 3. oktobra odredio tri vozača u eliti - Ivana Stevića, Žolta Dera i Esada Hasanovića (svi Partizan Srbija) i u konkurenciji do 23 godine Jovana Zekavicu, čiji je matični klub Borac iz Čačka, a vozi za Partizan Srbiju.

Na trci „Oko Bugarske“ u reprezentaciji su bili i Marko Stankovič iz Metalca (Kraljevo) i Dragan Spasić iz niškog Železničara MBN.

"Hasanović je na ovoj trci pokazao da je ove godine naš najbolji vozač. Da nije naprvio nekoliko taktičkih grešaka, sigurno bi bio među pet u generalnom plasmanu. Žolt Der je došao u pravu formu na ovoj trci. Stević je spreman 80 odsto, ali mislim da će jedna trka u Melburnu i potom trening do trke za elitu 3. septembra, pomoći da bude potpuno spreman. Zekavica je odlično vozio i što je najvažnije nije „izgoreo“ na „Oko Bugarske“, koje nam je bila odlična priprema za Šampionat sveta", ocenio je selektor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: