Stević šampion na kriterijumu

Prošlogodišnji šampion Srbije u drumskoj vožnju drumu Ivan Stević ove godine je osvojio titulu u kriterijumskoj trci na ulicama Valjeva.

Izvor: JT

Nedelja, 22.08.2010.

22:34

Default images

Biciklista Partizana je bio ubedljiv i sa 30 bodova je trijumfovao ispred Esada Hasanovića, ovogodišnjeg šampiona Srbije u vožnji na hronometar.

Dragan Spasić iz niškog Železničara MBN, prvak Srbije ove godine na brdu, zauzeo je treće mesto u kriterijumskoj trci.

Najbolji vozač do 23 godine bio je Nikola Stefanović iz Partizana, a najbolji kadet Aleksandar Mitić, takođe vozač crno-belih, koji su sa tri titule i tri druga mesta najuspešnija ekipa u šampionatu.

Titulu kod dama ponela je Ivana Mijučić iz kluba As iz Apatina, dok je najbolji junior bio Marko Bogdanović iz niškog Železničara MBN.

Spasiću titula na brdu

Biciklista niškog Železničara Dragan Spasić osvojio je šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije u brdskoj vožnji na stazi na Divčibarama.

Spasić je stazu od 13 kilometra prešao za 28.12 minuta, isto kao i Esad Hasanović iz profi tima „Partizan Srbija“, kome je pripalo drugo mesto. Kao treći trku je završio Dejan Vidaković iz apatinskog Asa.
Najuspešniji vozač do 23 godine bio je Jovan Zekavica iz Partizana, koji je ukupno stigao četvrti na cilj. Drugo mesto u toj kategoriji pripalo je Marku Stankoviću uz kraljevačkog Metalca, dok je treći bio Nikola Kozomara, još jedan član crno-belih. Na stazi od 13 kilometra nadmetali su se i juniori i pobedu je odneo vozač Borca Marko Danilović u vremenu od 30.46 minuta, ispred Đorđa Stevanovića iz Železničara i bicikliste Metalca Miloša Stojanovića.

U kadetskoj trci na osam i po kilometara titulu je osvojio Stefan Stefanović iz Borca, ispred Uroša Živkovića i Miloša Borisavljevića, vozača kraljevačkog Metalca, a sva trojica su imali vreme od 19.20 minuta.

Najbrža dama bila je Jovana Ertić iz Metalca u vremenu od 21.05, ispred prošlogodišnje šampionke Dragane Kovačević iz Avale i Jovane Krtinić, članice apatinskog Asa.

Mlađi kadet subotičkog Spartaka Dario Nimčević prešao je stazu od šest i po kilometara za 16.42 minuta i osvojio titulu, dok je srebrna medalja pripala Saši Selakoviću iz kluba „Boba“, dok se bronzom okitio Nemanja Dugalić, član Borca.

Vozači Bobe“ Aleksa Radivojević i Jovan Jovanović osvojili su prva dva mesta u kategoriji poletaraca, dok je treći bio Miloš Milovanović iz užičkog „Ere“. Trojica najboljih mastersa u apsolutnoj trci bili su Dejan Dolašević iz Partizana, Aleksandar Milenković iz OBK Beograda i Dragoslav Simić, još jedan član crno-belih. Po kategorijama, titule su osvojli Dejan Dolašević (30-39 godina), Aleksandar Milenković (40-49 godina), Zoran Pavlović (50-59 godina) i Mihajlo Vidaković (preko 59 godina).

Šesta pobeda Đurđića u Ligi Srbije

Bojan Đurđić, biciklista kragujevačkog Radničkog zabeležio je šestu pobedu u šest trka Lige Srbije u planinskom biciklizmu, koja je održana na Vlasini. Drugo mesto zauzeo je mladi as Crvene zvezde Aleksa Marić, a treće Oliver Štrbac iz novosadskog Fanatika.

Najbolji junior na Vlasini bio je Negovan Stanačkov iz „Orlovca Sistem FTO“, drugi je stigao Aleksandar Cvetković iz kragujevačkog Radničkog, a treći Namanja Glišić iz BK Novi Sad. Kadet Marko Simijonović pobedio je u svojoj konkurenciji, ispred Danijela Njiradija iz Kapriola, i Milana Petkovića iz Akvatisa.

Ivana Kostić iz „Orlovca Sistem FTO“ je pobedila u trci dama, druga je trku završila Milica Rakić iz BK Novi Sad, dok je treća bila Julija Ristić. Branislav Matić iz Fanatika je trijumfovao u trci mastersa, ispred Gorana Ristića iz Aktavisa i Aleksandra Marića iz kragujevačkog Radničkog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: