Ivković i Krstić: "Žao nam je"

Košarkaška reprezentacija Srbije doputovala je iz Atine, gde je učestvovala na Akropolis kupu, na kojem se u četvrtak dogodio incident na susretu sa Grčkom.

Izvor: B92, Beta

Petak, 20.08.2010.

11:26

Default images

Pri rezultatu 74:73 za Grke, nakon sukoba Teodosića sa Fotsisom, izbila je opšta tuča u kojoj su učestvovali gotovo svi igrači oba tima.

Selektor Dušan Ivković izjavio je da mu je veoma žeo zbog incidenta, konstatujući da je srpski nacionalni tim u svim dosadašnjim utakmicama bio izuzetno disciplinovan i da je ponašanje igrača bilo za primer.

Ivković je za incident indirektno optužio sudije, koje su brojnim spornim odlukama i njegovim isključenjem stvorile ogromnu tenziju na terenu, koja je kulminirala opštom tučom.

"Naš cilj pre ove utakmice nije bio samo da pobedimo Grčku, već, pre svega, da se podignemo posle neuspeha u meču sa Kanadom. Grci su Kanađane dobili sa 74 razlike, a mi smo od njih izgubili u našoj najlošijoj utakmici na pripremama i želeli smo da se brzo podignemo i pokažemo da možemo mnogo bolje", rekao je selektor.

Strateg nacionalnog tima je takođe potvrdio da je Nenad Krstić ostao u Atini kako bi dao izjavu policiji, ali će se već u petak veče vratiti u Beograd i pridružiti timu.

Krstić pušten posle razgovora

Beta
Kapiten Srbije Nenad Krstić pušten je posle razgovora sa grčkim vlastima o tuči na utakmici, a sa njim je u Atini ostala ministarka sporta Srbije Snežana Samardžić Marković.

Samardžić Marković zatekla se slučajno u Atini posle povratka iz Singapura sa Olimpijskih igara mladih i ostala je da bi pomogla Krstiću, protiv koga je u Grčkoj podignuta prijava posle tuče na utakmici Akropolj kupa, rekli su u Ministarstvu.

Duel Grčke i Srbije u Atini prekinut je u poslednjem minutu posle opšte tuče na terenu, kada je Krstić stolicom, koja je bila pored terena, pogodio u glavu centra protivničke ekipe Janisa Burusisa.

"To je ružno, ali se dešava u sportu. Neke ranije odluke unele su nervozu u utakmicu. Došlo je do nepotrebnog sukoba. Nikad nije lepo videti to na terenu, a kamoli protiv Grčke, gde igraju mnogi naši igrači. Teško je reći ko je kriv, izvukao sam najdeblji kraj. Pre pola sata sam izašao iz pritvora, sve je u najboljem redu", rekao je Krstić.

Grčki reprezentativac najavio je tužbu, zbog čega je Krstić ostao u Atini i nije doputovao sa ekipom u Beograd.

"Pokušao sam da se izvinim Burusisu posle utakmice, jer nisam hteo nikoga da pogodim. Uradio sam to u afektu, ali sam se branio. Pokušaću opet da se izvinim Burusisu, to sam rekao i tužiocu u Atini", dodao je Krstić.

Za sada se ne zna kakva je prijava podignuta i koji su tačno pravni razlozi zbog kojih je Krstić ostao u Grčkoj. Reprezentacija se vratila u Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: