Baton nezadovoljan bolidom

Šampion Formule 1, Dženson Baton rekao je da njegov bolid u Meklarenu "ne može da se vozi", pošto je u kvalifikacijama za Veliku nagradu Britanije bio 14.

Izvor: B92

Subota, 10.07.2010.

20:28

Default images

"Jutros se auto stvarno lepo ponašao, ali popodne nije mogao da se vozi. Čim sam ušao u njega. Ne znam da li sam izgubio pritisak nazad, ali prilično je nevoziv auto. Ovaj vikend je bio prevrtljiv kad je naš tim u pitanju, ali to nije normalno", rekao je Baton.

Posle traljavog nastupa na treningu u petak, inženjeri Meklarena izbacili su aerodinamičke dodatke, koji su se pokazali neefikasnim, tako da je Baton očekivao bolji nastup u Silverstonu.

Vozač se, medjutim, borio sa aerodinamičkim pritiskom i deluje kao da će na stazi kod kuće propustiti da se popne na podijum.

"Mnogo toga treba da se uradi na novim stvarima i ne bi bilo ispravno da ih sada nabrajam", rekao je Baton, čija je najniža kvalifikaciona pozicija bila 17, na trci u Maleziji u aprilu.

Novo prednje krilo jedno je od 20 originalnih unapređenja koje je zadržano.

"Mnogo smo naučili. Bilo je rizično, uradili smo to i ne žalimo", rekao je šef tima Martin Vitmarš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: