Seminar EOK-a na Malti

Na Malte se 28. i 29. maja održava Seminar Evropskih olimpijskih komiteta i forum Olimpijske solidarnosti, na koji ide i delegacija Olimpijskog komiteta Srbije.

Izvor: AY

Petak, 28.05.2010.

10:55

Default images

Prema preporukama i odlukama donesenim na Kongresu MOK, održanom u Kopenhagenu u oktobru 2009., komisija Olimpijske solidarnosti se u ovoj godini fokusirala na tri teme: autonomiju sporta, rešavanje sporova kroz arbitražu i medijaciju i dobro upravljanje sportskim organizacijama.

Tokom dva radna dana na Malti, ovim temama biće posvećena posebna pažnja.

U skladu sa time prvog radnog dana, kroz niz radionica vodiće se otvorene diskusije o iskustvima i zaključcima sa ZOI u Vankuveru, ali i pripremama za naredne igre u Londonu, Sočiju i Riju.

U susret Singapuru, tema na radionicama biće i prve Olimpijske igre mladih, kao i Evropski olimpijski festivali. Predstavnici Organizacionog komiteta Singapur 2010 i predstavnici kordinacione komisije MOK za Olimpijske igre mladih, predstaviće poslednje detalje u vezi organizacije Igara i nastupa timova nacinalnih olimpijskih komiteta.

Drugog radnog dana, po okončanju plenarne sednice Patrik Hiki, predsednik EOK, Pere Miro direktor Olimpijske solidarnosti i Rafaele Panjoci, generalni sekretar EOK izneće zaključke i preporuke sa 31. EOK seminara i foruma Olimpijske solidarnosti.

Olimpijski komitet Srbije se kvalitetom svojih projekata, sa kojima aplicira kod Olimpijske solidarnosti, nalazi među vodećim nacoinalnim olimpijskim komitetima. U skladu sa preporukama sa ovog foruma OKS će i ubuduće relizovati programe i projekte iz domena zaštite životne sredine, kulture i olimpijskog obrazovanja, žene u sportu, sport za sve itd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: