Remiji Grčke, Kameruna i Nigerije

Fudbalske reprezentacije nastavile su pripremame za predstojeće Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Izvor: LB

Sreda, 26.05.2010.

00:08

Default images

U utorak je odigrano ukupno sedam prijateljskih utakmica, a pobede su zabeležile selekcije Ukrajine, Irske, Jermenije i Albanije.

Ukrajina je bila ubedljiva u duelu sa Litvanijom (4:0), Irsaka je savladala Paragvaj (2:1), Jermenija Uzbekistan (3:1), dok je Albanija savladala Crnu Goru (1:0). U mečevima Grčka – Severna Koreja (2:2), Gruzija – Kamerun (0:0) i Nigerija – Saudijska Arabija (0:0) nije bilo pobednika.

Ukrajina je golovima Aleksandra Alijeva i Andreja Ševčenka u Harkovu savalala Litvaniju. Domaći su poveli u desetom minutu golom Alijeva, a isti fudbaler je samo sedam minuta kasnije povisio na 2:0. U nastavku meča, u 68. minutu Ševčenko iz penala postiže treći gol za Ukrajinu, a potom u 78. minutu postavlja konačan rezukltat 4:0.

Irska, koja ne učestvuje na predstojećem SP, savladala je u Dablinu Paragvaj rezultatom 2:1. Golove za domaćine postigli su Kevin Dojl, u sedmom i Liam Lorens u 39. minutu. Jedini gol za selekciju Paragvaja postigao je naturalizovani Argentinac Lukas Barios 58. minutu. Paragvaj će na Mundijalu igrati u F grupi sa Italijom, Slovačkom i Novim Zelandom.

Jermenija je u Jerevanu golovima Henrika Mkhitarije u osmom i Edgara Manučarijana, u 18. i 28. minutu, savladala Uzbekistan. Utešni pogodak za goste postigao je Aleksandar Gejnrik u 68.minutu.

Fudbaleri Albanije su ostvarili minimalnu pobedu u duelu sa Crnom Gorom, a gol odluke u Podgorici postigao je Hamdi Salihi u 79. minutu.

Fudbalske reprezentacije Grčke i Severne Koreje remizirale su u austrijskom gradu Altahu 2:2 . Golove za Grčku postigli su Kostas Kacuranis, u drugom i Angelos Haristeas u 49, dok je dvostruki strelac za Severnu Koreju bio Jong Tae Se u 24. i 53. minutu. Grčka će se na SP takmičiti u B grupi sa Argentinom, Južnom Korejom i Nigerijom, dok se Severna Koreja nalazi u G grupi, sa Brazilom, Obalom Slonovače i Portugalom.

Kamerun, koji će takođe učestvovati na Mundijalu u Južnoj Africi, nije uspeo da savlada selekciju Gruzije, pošto su dve selekcije u austrijskom Lincu odigrale meč bez golova. 'Lavovi' će na SP igrati u E grupi sa Japanom, Danskom i Holandijom, a poslednju proveru će imati protiv Srbije, 5. juna u Beogradu.

Reprezentacija Nigerije, sa novim selektorom Larsom Lagerbekom, nije uspela u Austriji da savlada Saudijsku Arabiju. Nigerija već u nedelju igra protiv Kolumbije u Lutonu, a samo dan kasnije će Lagerbek saopštiti konačni spisak od 23 igrača koje će voditi u Južnu Afriku. Nigerija će na SP igrati u B grupi, sa Argentinom, Grčkom i Južnom Korejom.

Rezultati prijateljskih utakmica:

Jermenija – Uzbekistan 3:1
Ukrajina – Litvanija 4:0
Gruzija – Kamerun 0:0
Nigerija – Saudijska Arabija 0:0
Grčka – Severna Koreja 2:2
Crna Gora – Albanija 0:1
Irska – Paragvaj 2:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: