Rafa bez milosti do polufinala

Rafael Nadal drugi je polufinalista Mastersa u Monte Karlu, pošto je u četvrtfinalu impresivnim taktičkim nadmudrivanjem savladao Huana Karlosa Ferera 6:4, 6:2.

Izvor: AY

Petak, 16.04.2010.

15:09

Default images

Deveti nosilac pokazao impresivnu igru sa osnovne linije, ali nije mogao da ugrozi šestostrukog osvajača Gren slema, koji je odličnom taktikom, naročito u drugom setu, uspeo da u potpunosti neutrališe igru inače opasnog protivnika. Nadalov protivnik u polufinalu biće još jedan zemljak David Ferer, koji je prethodno pobedio Filipa Kolšrajbera 7:5, 7:6.

Kako je to običaj za na šljaci izuzetno iskusnog Španca, Nadal je sigurno servirao i relativno lako došao do brejka već u drugom gemu. Potom počinje oluja,a nevreme je verovatno uticalo na petostrukog šampiona, pošto Ferero prvom prilikom vraća brejk. Meč je zbog velikog nevremena prekinut pri rezultatu 3:2 za Ferera. Teniseri su nastavili da osvajaju gemove na svoj servis, a interesantan je podatak da je Ferero u prvom delu seta osvojio više poena sa osnovne linije nego Nadal (18 prema 11).
Deveti nosilac je većim delom seta bio odličan protivnik, ali je Nadala u pravom trenutku počeo da služi servis, tako da stiže do 4:4. Pošto je bilo jasno da od nadmudrivanja sa osnovne linije na servis protivnika nema ništa, Nadal je odmah krenuo ofanzivnije da nastupa, a potom u odsudnom trenutku odmah dolazi do dve brejk-prilike i pravi i brejk za vođstvo od 5:4. Španac je nastavio da dobro servira i tako posle 53 minuta igre preuzima vođstvo od 1:0 u setovima.

U drugom setu viđena je igra Nadala koja je u potpunosti bila prilagođena kvalitetnom protivniku, tako da je Rafa ponovo u prvom gemu napravio brejk i potom, doduše uz veliki broj dugih poena, stiže i do 3:1. Zanimljivo je primetiti da Nadal, iako preiskusan na šljaci, gde generalno preferira da strpljivo čeka grešku protivnika, sada i na toj podlozi igra nešto ofanzivnije i odmah preuzima inicijativu.

To je bilo evidentno i u petom gemu, kada aktuelni šampion bez problema dolazi do novog brejka, potom osvaja gem na svoj servis sa nulom i potom na Fererov servis dolazi i do prve meč lopte posle sat i po igre. Ferero se brani, a potom spasava i još jednu meč-loptu, što mu već posle tri minuta nije vredelo, jer Nadal lako slavi sa 6:4, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: