Amauri može da igra za Italiju

Napadač Juventusa Brazilac Amauri stekao je pravo da igra za nacionalnu selekciju Italije pošto mu je na svečanosti u Torinu uručeno italijansko državljanstvo.

Izvor: JT

Ponedeljak, 12.04.2010.

18:19

Default images

„Veoma sam srećan i uzbuđen. Dugo sam čekao na ovo i sada sam ponosan što sam postao državljanin Italije. Ukoliko budem dobio priliku da obučem dres sa nacionalnim grbom, biću najsećniji čovek na svetu“, rekao je 29-godišnji Amauri.

Rođeni Brazilac je gotovo čitavu karijeru proveo u Italiji, a nedavno je selektor ’azura’ Marčelo Lipi rekao da će ga imati u vidu prilikom određivanja tima za Svetski kup u Južnoj Africi, ukoliko na vreme dobije italijanski pasoš.

Amauri nikada nije igrao za nacionalni tim Brazila, iako ga je selektor ’karioka’ Dunga pozvao prošle godine za prijateljsku utakmicu protiv Italije. Juventus ga tada nije pustio je je poziv stigao kasnije nego što to predviđaju pravila Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: